Zillertal Arena heeft zo veel meer te bieden dan alleen Gerlos

Gerlos is een heerlijk stukje Nederland in Oostenrijk. Het is er gezellig, de pistes zijn goed, het bier vloeit er rijkelijk, maarrrr… de omgeving heeft zó veel meer te bieden. Plekken die je wél het gevoel geven dat je in het buitenland op vakantie bent. En daar is zeker wat voor te zeggen!

En hier spreekt iemand die echt wel kan genieten van een door Nederlandse toeristen gedomineerd stukje buitenland, maar het échte buitenland nog wat meer kan waarderen!

Zillertal Arena

Zillertal Arena is een van de tofste skigebieden van Oostenrijk en de grootste in het Zillertal. Met prachtige pistes en moderne liften worden de dorpjes Zell, Gerlos, Wald, Königsleiten en Krimml/Hochkrimml met elkaar verbonden. Een dikke 143 kilometer aan heerlijke pistes die perfect zijn voor zowel beginners als gevorderden liggen klaar voor urenlang genieten in de sneeuw. Dat klinkt als een marketing-zinnetje, maar we zijn écht enthousiast. We waren er namelijke een week lang om dit gebied ‘te testen’ voor je. Spoiler alert: ze hebben de test goed doorstaan.

Skigebied 2.0

Zillertal Arena steekt z’n kop boven het maaiveld uit, doordat ze investeren in innovatie. Het hele gebied staat vol met WiFi-hotspots, die écht goed internet leveren. Er zijn verschillende sneeuwparken, waar je trucs gefilmd worden, je snelheid gemeten word of foto’s van je worden gemaakt. Daarnaast is Zillertal Arena altijd online. Via live webcams met interactieve functies kun je in prachtige kwaliteit kijken hoe het gebied erbij ligt.

Daarnaast zijn de pistes werkelijk heerlijk, waar je door de 52 snelle kabelbanen en liften alles uit kan halen. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat het vooral rond Gerlos een druk gebied is, wat wil zeggen dat de pistes er rond de middag wat gehavend bijliggen en dat het druk is bij de eet- en drinktentjes op de piste. Maar daar krijg je een berg gezelligheid voor terug en als je wil uitwijken naar rustigere plekken, dan is dat heel goed mogelijk. De pistes bij Hochkrimml en Zell zijn een stuk rustiger en zijn de hele dag in topconditie!

Activiteiten

We hebben gemerkt dat ze bij Zillertal Arena er alles aan doen om jouw verblijf tot een topervaring te maken. Het hele gebied barst van de lekkere plekken om te eten en in de zon te genieten van een Weizen. Zo’n hele grote!

Rodelen

Zo hebben ze ook een zeven kilometer lange rodelbaan (Gerlosstein), waar je zelfs als volwassenen de middag van je leven kan beleven. Ik besloot een twee meter lange kerel achterop mijn slee te planten voor het extra gewicht. Dit resulteerde in zeer hoge snelheden en setje blauwe ballen, maar was onvergetelijk.

Moonlight Skiing

Eén keer per maand kun je ook Moonlight Skiën, een van de meest unieke ervaringen ooit. Toevallig begonnen wij de dag met een champagne ontbijt in de buitenlucht, bovenop de Plattenkogel berg (2040m), waar we van de zonsopkomst konden genieten. Maar dezelfde avond pakte we de Dorfbahn 1 naar de Königsleitenzpitze op 2315m om de zonsondergang te bekijken. Dit is een absolute aanrader om te doen, al kan het dus alleen als het volle maan en helder is.

Schrijf je in voor het Moonlight Skiën en je krijgt er een heerlijk 4-gangenmenu bij Gipfeltreffen bij. Na het eten bind je de lange latten of je snowboard onder je voeten en ga je in het pure maanlicht over de vers geprepareerde pistes naar beneden. Een magisch gevoel!

Overnachten

Het ligt er een beetje aan met welke insteek je naar Zillertal Arena gaat. Wil je party? Dan kan je het beste in Gerlos gaan zitten. Zeg je wij fixen onze eigen party wel en gaan met een grote groep vrienden in een huis? Dan raad ik je de Stadl Lofts aan!

Total
11
Share