Waarom mannen hints van vrouwen niet snappen

CREDITS: Jon Ly

Schat, ben ik te dik?”

Hou je nog wel van mij?”

Je kan elk politiek antwoord geven dat in je opkomt, maar een vrouw gaat álleen genoegen nemen met het antwoord dat ze werkelijk in haar hoofd heeft. Het begrijpen van vrouwen is hogere wiskunde. Of je kan stellen dat het onmogelijk is.

Daarentegen geven vrouwen die daadwerkelijk interesse hebben veel hints. Het is nu voor jou als man de kunst om deze hints van vrouwen te begrijpen. Maar hoe? En waarom snappen mannen deze hints van vrouwen niet? Om je misverstanden in de toekomst te besparen, leggen we het je hier uit!

Waarom mannen hints van vrouwen niet snappen

Voordat we kunnen begrijpen waarom we hints van vrouwen niet snappen, kijken we eerst naar hoe het vrouwelijk brein werkt. Wat gaat er om in die bovenkamer?

hints van vrouwen
Foto: Gian Cescon

Vrouwen herkennen emoties beter

De Universiteit van Cambridge deed een test over het herkennen van emoties. Een groep mannen en vrouwen kregen rechthoekige foto’s te zien waar alleen de ogen van een persoon op zichtbaar waren. De testpersonen moesten aan de hand van deze foto’s aangeven welke emotie werd afgebeeld op de foto. Wat bleek: mannen identificeerde duidelijk minder emoties juist dan vrouwen. Hieruit kunnen we concluderen dat vrouwen (kleine verschillen in) lichaamstaal beter kunnen opvatten dan mannen.

Intuïtief denken

Door de rationele mindset van de man is het makkelijker om problemen te relativeren en ernaar te kijken met een open mind. Vrouwen zijn daarentegen meer geneigd te handelen met empathie en compassie. Dit zorgt ervoor dat ze het belangrijk vinden om andermans normen en waarden te observeren. Vrouwen testen dit daarna ook maar al te graag uit:

Vrouwen willen graag bloemen van je krijgen, maar willen hier niet om hoeven vragen. Daarbovenop willen ze dat jij met dit idee komt in plaats van dat jij ze geeft omdat zij er eerder om heeft gevraagd. Conclusie: jij moet dus eigenlijk bedenken dat zij die bloemen wil. Makes sense?

hints van vrouwen
Foto: Priscilla Du Preez

Hints herkennen

Oke, vrouwen doen dus veel op gevoel en intuïtie, iets wat bij mannen minder voorkomt. Toch zijn er wel dingen waar je op kunt letten zodat je hints van vrouwen niet meer hoeft te missen.

Focus als eerste niet alleen op wat een vrouw zegt, maar ook op haar gezichtsuitdrukkingen, gebaren en ogen. Hieruit kun je vaak opmaken wat ze nou écht bedoelt. Daarnaast kan haar lichaamstaal je vertellen of ze je wel ziet zitten. De volgende signalen betekenen waarschijnlijk dat dit het geval is:

Oogcontact

“Ogen zijn de spiegel van je ziel” zeggen ze wel eens en dat klopt helemaal. Aan de ogen van een vrouw kun je namelijk heel veel zien. Kijk haar eens diep aan en check of haar pupillen groter zijn dan normaal. If so, dan ben je aantrekkelijk en heeft ze sympathie voor je. Staart ze je aan en kijkt ze snel weg wanneer jij haar betrapt? Dit is een teasing hint dat ze je wel ziet zitten.

Glimlachen

Wanneer een vrouw met je meelacht, zit je gebakken. Tenzij je zó niet grappig bent dat ze het zielig voor je vindt. Maar daar gaan we even niet vanuit, want we vertrouwen op jouw gevoel voor humor.

Dichtbij je staan 

Een vrouw is zeker geïnteresseerd wanneer ze fysiek dichtbij komt staan, dichterbij dan eigenlijk nodig is. Dit geeft aan dat ze zich op haar gemak bij je voelt en ze is dus niet bang om dichtbij te komen. Dit geldt ook wanneer ze je steeds vaker opzoekt en begint ze met informele aanrakingen zoals een hand op je arm of been.

Aandacht voor jou

Deze is eigenlijk vrij simpel. Wanneer iemand je ziet zitten, zullen ze je aandacht geven en bijvoorbeeld vragen stellen. Deze persoon luistert graag naar je verhalen en is echt geïnteresseerd in jou en jouw leven.

Houding van haar hoofd

Dit laatste punt sluit aan bij de vorige. Wanneer een vrouw namelijk haar hoofd een beetje schuin houdt wanneer ze met je praat, heeft ze interesse in jou en in wat je vertelt.

hints van vrouwen
Foto: Kinga Cichewicz