Kleine aanpassingen in je work-out voor betere resultaten

CREDITS: Victor Freitas

We kennen het allemaal wel: je staat wekenlang uren achter elkaar te zwoegen in de sportschool, maar er verandert er toch maar weinig aan je lichaam. Die big guns die je inmiddels dacht te krijgen, zijn nog ver te zoeken.

Vooral als je sport om spieren te kweken, zul je tactisch te werk moeten gaan. Het is geen geheim dat er hele dieet- en sportplannen bestaan om de juiste resultaten op te leveren. Het menselijk lichaam is gecompliceerd: kleine aanpassingen bij het sporten kunnen al veel verschil maken voor je resultaten.

Betere resultaten door je work-out aan te passen

Fitness trainer en expert Peter O’Reilly heeft zich eraan toegewijd om sporters de nodige tips te geven. Op zijn Instagram-pagina deelt hij dan ook veel plaatjes met informatie over verschillende technieken.

Resultaten door kleine veranderingen

Zo maakt bijvoorbeeld je ademhaling en exacte posities van je handen en voeten al veel verschil. Door deze op kleine manieren te ‘schuiven’, behaal je hele andere resultaten. O’Reilly deelt hiervan verschillende voorbeelden. Zo zie je dat je bijvoorbeeld al heel ander resultaat krijgt door de stand van je benen.

Of nog belangrijker: hoe je je biceps traint. Voor veel mannen is dit een belangrijk onderdeel van de work-out. Dit kun je dus op bepaalde manieren nog beter doen. Zo kun je je armspieren optimaal pompen door de juiste spieren te activeren. Dus ook door verschillende attributen te gebruiken, kan je met je workout een andere spiergroep isoleren.

Je techniek maakt dus veel uit voor de resultaten die je behaalt in de sportschool. Verdiep je erin zodat je de juiste resultaten behaalt na het sporten. En je zeker geen blessures op de kop tikt.