Om deze redenen is Val Thorens het beste skigebied ter wereld

Ook dit jaar is Val Thorens weer uitgeroepen tot het beste skigebied ter wereld. Dus wij vlogen er direct heen voor het openingsweekend. Natuurlijk om speciaal voor jou te checken of dit niet uit de lucht gegrepen was, maar ook om te gaan genieten van de eerst gevallen sneeuwvlokjes…

Val Tho

1. De sneeuw is het grootste deel van het seizoen perfect

Nou ja, sneeuwvlokjes… Eerder een pak sneeuw. Op de dag van aankomst sneeuwde het alsof het nooit op zou houden. De dag erna gingen de gordijntjes open en was er een strakblauwe hemel en deze is de rest van het weekend niet meer verdwenen. De kwaliteit van de sneeuw is in het gebied altijd erg goed. Val Thorens is het hoogste (2300m) skiresort ter wereld, dus door de kou blijft de sneeuw lang goed. En als de pistes, die veel zon hebben gezien, wat papperig beginnen te worden, heb je nog de keuze uit kilometers pistes op de andere flank. Want het gebied is werkelijk gigantisch.

val-thorens-opening-manify4

2. Het behoort tot het grootste skigebied ter wereld

Val Thorens behoort tot ‘Les 3 Vallees’, het grootste skigebied ter wereld. Zo’n 600 kilometer aan pistes is te bereiken per ski, dus daar ben je wel even zoet mee. Ze hebben flink geïnvesteerd in 335 moderne en snelle liften, die je naar alle uithoeken van het gebied brengen. “Minder tijd in de lift, meer op de piste”, een credo dat ons wel ligt.

val-thorens-opening-manify3

3. De sfeer is er fantastisch

Het zonnetje is vaak aanwezig en dan doet de sfeer natuurlijk ten goede. Val Thorens kent dan ook vele zonnige terrasjes, waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en de beste feestjes. Het skiresort ligt in een dal omgeven door pistes, die gewoon door het dorp heen lopen. Je kunt vrijwel overal komen op je ski’s of snowboard. Dit geeft Val Thorens een zeer unieke sfeer.

val-thorens-opening-manify1

4. Je kunt er feesten tot je er bij neer valt

Jup, Val Thorens heeft, vooral onder Nederlanders, de stempel opgedrukt van een feestoord. En daar gaan ze slim mee om, want het kan een feestoord zijn áls je dat wilt. Mocht je daar niet al te veel van mee willen pikken, dan is dat ook heel goed mogelijk.

Als je wél komt om te dansen en drinken, dan moet je rond een uurtje of 3 bij La Folie Douce zijn. De muziek staat er de rest van de middag te pompen en honderden mensen gaan uit hun dak. Het is ook altijd bijzonder om te zien hoe zij weer van de piste gaan, om in het dorp terug te komen. La Folie Douce ligt namelijk midden op een piste en heeft een prachtig uitzicht.

In Frankrijk begint de après ski pas na het diner. Dus leg eerst een goede bodem en dan pas ga je richting barren als Le Monde, Baramix en natuurlijk Malaysia.

Folie Douce Manify

5. Val Tho heeft de meeste zonuren

Door de gunstige ligging van Val Thorens heeft het gebied heel wat zonuren. Het leent zich dus perfect voor lenteskiën, maar ook in de winter is een zonnetje niet onaangenaam. Doordat het skigebied op 2300 ligt en het hoogste punt op 3230m, kun je rekenen op kou, maar ook op zon. Je begeeft je namelijk regelmatig boven de wolken, mochten ze er zijn.

val-thorens-opening-manify8

6. De gastronomie is on point

Val Tho heeft flink geïnvesteerd gastronomie. Want als je veel beweegt, moet je goed eten. Heerlijk lunchen doe je bij La Folie Douce, La Maison en bij het gloednieuwe Farhenheit Seven Hotel (de tonijn met avocado ceviché is een absolute aanrader). Dineren kan ook heel goed bij de laatstgenoemde, Montana en Jean Sulpice.

val-thorens-opening-manify9

7. Er zijn pistes voor alle niveau’s

Ben je een ware pro of sta je voor het eerst op de lange latten? In Val Thorens kan je sowieso uit de voeten. Rondom het ski-station zijn veel groene en blauwe pistes en verderop is er ook genoeg zwart en rood te vinden. Door de omvang van het gebied kun je beginnersklasjes ontwijken en de verlaten pistes opzoeken.

val-thorens-opening-manify10

8. Slapen doe je in stijl

Voor elk budget is er een slaapplek te vinden voor je vakantie in Val Thorens, maar het barst er van de luxueuze hotels en apartementen. Denk aan les Balcons Platinium, Club Med, La Pashmina en Fahrenheit Seven. Als je er dan toch bent wil je natuurlijk wel een hot-tub in de sneeuw tot je beschikking hebben? En na een dagje op de piste, wil je naar een lekker warme regendouche toch wel in een heerlijk zacht bed kunnen ploffen.

club-med-val-thorens

9. Vervelen is geen optie

Natuurlijk ben je zielsgelukkig als je met 83,75 km/h van de piste gaat, maar mocht je toch toe zijn aan wat anders, dan is er in Val Thorens heel wat te doen. Denk aan ijskarten, outdoor yogalessen, de langste zipline ter wereld, wakduiken, op de hondenslee of paragliden.

Houd je je snowboard of ski’s liever aan, ga dan eens langs het sneeuwpark met 70.000 m2 aan rails, boxen en tafels van verschillende afmetingen. Freestyle skiërs en boarders kunnen hier hun hart ophalen. Daarnaast leent het gebied zich er uitstekend voor om off-pisté te gaan, omdat het volledig boven de boomgrens ligt en elke ochtend gecontroleerd wordt op gevaren.

val-thorens-opening-manify2

Total
0
Share