Tignes gaat groots uitpakken met een nieuwe indoorskibaan

Het is al weer een dik weekje geleden dat we echt een dik pak sneeuw in onze achtertuin zagen liggen. Sneeuw of niet, veel skiën valt er in Nederland niet te doen tenzij je indoor gaat. Tignes heeft daarentegen geen last van droogte. Waar ze wel last van hebben is een kleiner wordende gletsjer. Om dat tegen te gaan bouwen zij een nieuwe indoorskibaan onder de naam ‘The Ski Line’ (Ba dum Tssss).

nieuwe indoorskibaan 3

The Ski is the Limit!

Het Franse Tignes is bang dat hun populariteit gaat verdwijnen. De bouw van de nieuwe indoorskibaan moet de beleving van het skigebied intact houden, zowel binnen als buiten het winterseizoen. Het idee begon bij de kleiner wordende gletsjer. Volgens de burgemeester van Tignes heeft de Glacier Motte de afgelopen jaren circa 30% poederterrein verloren. Op deze gletsjer kan namelijk ook in de zomer geskied worden. Tenminste, nu nog. Daarom worden nu al maatregelen getroffen.

‘The Ski Line’ zal naar verluidt 400 meter lang worden en wordt op een hoogte van 1.700 meter gebouwd. Om precies te zijn moet het skigebied 62 miljoen euro gaan investeren. Daarmee gaat het wellicht concurreren met de grootste indoorskibaan ter wereld in Dubai, die nog al goed zijn in groot aanpakken. Om het te kunnen visualiseren hebben de architecten alvast een klein voorproefje getekend van de indoorskibaan. We kunnen je ook vertellen dat boven op de berg een groot waterpark komt en een hotel voor de nodige rust na al die activiteiten. Als alles doorgaat start de bouw in 2018. Maar niet getreurd, Tignes is nog steeds de perfecte wintersport bestemming!

nieuwe indoorskibaan Tignes 2

Total
7
Share