Skitrip-tip: Tignes

De kou heeft Nederland deze winter toch echt bereikt en dat brengt kriebels naar boven. Kriebels om hier zo snel mogelijk weg te gaan. Naar een warme bestemming of een land waar kou juist aangenaam is, ergens in de bergen op de lange latten bijvoorbeeld. Een paar weken terug zaten de Oostenrijkers met bezwete billetjes van de warmte én van het feit dat er maar geen sneeuw kwam, maar ook daar is nu alles koek en ei. Maar dan nu naar een plek waar ‘sneeuwzekerheid’ bijna een zekerheid is. Dus.

Tignes in de Franse Alpen

Laatst tipte we je al om naar Val Thorens te gaan deze winter/lente, maar een paar bergtoppen verderop ligt het plaatsje ‘Tignes‘. We spendeerde er een aantal dagen en kunnen je met een gerust hart zeggen: ski- en snowboard paradise! Er zijn een stuk minder Nederlanders, vergeleken met Val Thorens en de nadruk ligt er wat minder op het party-en en meer op de pistes.

Val Thorens ligt heel hoog, dus er is in het hoogseizoen gegarandeerd sneeuw, maar dat valt ook te zeggen over Tignes. Het gebied bestaat uit meerder ‘deeldorpjes’ en qua uitzicht werkelijk een van de mooiste skigebieden van Europa.

Wintersport in Tignes

Buiten de prachtige pistes kun je er lekker eten, onder het ijs door duiken, ijskarten (heel vet) en zeker ook een goede Après Ski party vinden. Toen wij er waren, was het nog tamelijk rustig en moesten we het doen met een (overigens hele toffe) karaoke party in een bakkerij, maar rond deze tijd moeten de barren vol zitten. Maar uiteindelijk ben je in Tignes om gewoon heel veel te skiën of snowboarden. En ben je boven? Ga dan sowieso ook even van de BunJRide, ofwel ski-bungeejumpen.

Total
0
Share