Nieuwe trend op wintersportgebied: huur een volledig skigebied af

Het is leuk, maar hard werken zo’n skivakantie. Je moet eerst allerlei spullen bij elkaar zoeken en huren of kopen, daarna op zoek gaan naar de tofste piste met eventueel lessen erbij. Dan nog op zoek naar een centraal hotel, niet ver van de dichtstbijzijnde après ski gelegenheid. Maar het meest vervelende is toch wel die drukte. Al dat volk op de pistes, maar vooral bij de liften. Not so nice.

Want je komt er toch voor je ontspanning. Het is alleen tegenwoordig voor iedereen mogelijk om op (zuip)vakantie in de sneeuw te gaan. Daar ligt dan ook net het probleem, iedereen komt tussen jou en je ontspanning in.

De oplossing? Je huurt gewoon je eigen skigebied. Zo kun je dagelijks de versgeprepareerde sneeuw trotseren en blijft de kwaliteit van de pistes goed tot het einde van de dag, mits je een beetje fatsoenlijk weer hebt.

Helikopter skigebiedPrivé skigebied voor je rust

Het is in de Verenigde Staten dus mogelijk om je eigen skigebied te huren. Dat houdt in dat er élke ochtend een geprepareerde piste voor je klaar. Alleen voor jou! Er is een bar waarin je nergens voor in de rij hoeft te staan en de cocktails speciaal voor jou gemaakt worden. Ideaal voor een skivakantie in het komende seizoen. Althans zo denken de allerrijkste er tegenwoordig over, want de privé skigebieden gaan als warme broodjes over de plank.

Zo is er Silverton Mountain waar je voor 14.000 dollar de hele piste afhuurt. Helikopter erbij? Even 900 dollar aftikken en je kunt zo naar de top vliegen. Betaal je de ‘normale’ prijs dan deel je de piste met 80 anderen. Wat volgens mij ook prima te doen is. Next level is een skigebied van 78 hectare afhuren. Voor 60.000 dollar kun je bij de Vermont’s Hermitage Club voor dat geld 99 van je beste vrienden op de piste kwijt. Dat belooft een skivakantie te worden die je nooit vergeet.

https://www.youtube.com/watch?v=MdPRDahLFGk

Het topje van de ijsberg

Hierbij blijft het niet. Het allerduurste is namelijk de Cimarron Mountain Club in Colorado. Hier is plaats voor vijftien personen en een lidmaatschap kost je 3,2 miljoen dollar. Dan heb je wel gelijk 14 hectare om je eigen droomhuis neer te zetten en 809 hectare aan afdalingen. Ook heb je de Yellowstone Club in Big Sky, Montana. Het skigebied waar in 1999 het eerste privé skigebied beschikbaar kwam. Daar kun je makkelijk met je privéjet landen en gelijk genieten van een persoonlijke piste. Het is nog even wachten, maar de trend komt vast ook naar Europa. Wanneer daar de eerste privé gebieden beschikbaar komen hoor je dat natuurlijk van ons. Iedere man heeft toch zijn eigen piste nodig?

skigebied chateau

Total
5
Share