10x planten die zelfs jij in leven kan houden

CREDITS: Marten Bjork

Het creëren van een botanisch interieur is niet geheel weggelegd voor ons mannen zonder groene vingers. De meeste planten zijn behoorlijk kritisch als het gaat om verzorging. Ze mogen niet te veel in de zon staan, de grond moet goed vochtig zijn én ze hebben twee keer in de week extra voedingstoffen nodig. Behoorlijk gedoe dus, die groene wezens. Gelukkig zijn er ook een aantal planten die niet al deze aandacht opeisen. Planten die iets sneller tevreden zijn, maar net zoveel sfeer en karakter geven aan je interieur.

Een plant is daarom onmisbaar in je interieur. En leuke bijkomstigheid: planten maken de man. Maar echt. Vrouwen vinden het onwijs aantrekkelijk wanneer mannen planten in hun interieur hebben staan. Dit straalt uit dat je goed je best doet om iets gezelligs en levendigs van je interieur én leven wilt maken.

Planten die zelfs jij kan onderhouden

Monstera plant

De Monstera plant geeft ieder interieur een robuuste uitstraling. Hij maakt een statement in je huis door zijn grote groene bladeren. Welke ook nog eens functioneel zijn omdat ze de lucht zuiveren. Hierdoor ontstaat een gezonder binnenklimaat. De plant komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Midden-Amerika, maar doen het ook hartstikke goed in jouw stekkie. De Monstera is een behoorlijk ding. Zet hem daarom in een hoek van de kamer, bijvoorbeeld bij de bank.

Verzorging: zet de plant nooit in de volle zon en geef de plant niet té veel water. De grond mag licht vochtig zijn, geen zwemparadijs. Altijd even voelen voordat je de plant water geeft dus.

Foto: Bijenkorf

Peperomia Obtusifolia

De Peperomia Obtusifolia is misschien wel een van de makkelijkste kamerplanten. Ze lijken een beetje op vetplanten waardoor ze zuinig met water omgaan. Het is een (sub)tropisch plantje uit Amerika. Vooral leuk om op een kast of tafel te zetten in een toffe pot.

Verzorging: ze mogen niet vel in de zon staan maar hebben wel licht nodig. De potgrond moet niet uitdrogen, maar gewoon een beetje vochtig zijn.

Foto: bol.com

Coffea arabica plant

De Coffea arabica komt uit Ethiopië en staat ook bekend om de naam koffieplant. Hij zorgt in de tropische en warme gebieden voor zo’n 75% van de koffieproductie. Om deze plant in je woonkamer te zetten moet je juist in het begin even de handen uit je mouwen steken om er vervolgens nóóit meer naar om te kijken. Behalve om te bewonderen dan. De plant moet je zelf in de weckpot zien te frotten en kan vervolgens maanden lang zelfstandig leven. De pot zorgt zelf voor een natuurlijke luchtvochtigheid.

Verzorging: beetje naar kijken is genoeg.

Foto: Bijenkorf

Anthurium

De Anthurium, oftewel de flamingoplant heeft een paradijselijke uitstraling. Vandaar de naam. Hij komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en kent verder weinig eisen. Ideaal! De plant zorgt voor een echte statement in je interieur.

Verzorging: heeft 1 keer per week water nodig en moet op een lichte plek staan.

Foto: Bijenkorf

Tillandsia Airplant

De Tillandsia Airplant komt uit Midden en Zuid-Amerika waar ze groeien op rotsen en bomen. Deze plant zit vast op een houten blok met gouddraad waardoor het een industriële look krijgt.

Verzorging: vooral niet té veel aandacht geven, hij haalt voedingsstoffen uit de lucht.

Foto: Bijenkorf

Epiphyllum anguliger

Natuurlijk moet er ook een hangplant in dit lijstje staan. De Epiphyllum anguliger is er zo een. Deze plant geeft een speelser karakter in je interieur door de gekartelde stengels. Vooral heel tof tegen een witte of juist zwarte muur, waardoor de plant er extra uitspringt.

Verzorging: minimaal. Geef pas water wanneer de grond droog aanvoelt en plaats de plant niet in de volle zon.

Foto: Bijenkorf

Aloë Arborescens

Aloë Vera klink vast en zeker bekend, het sap van de plant wordt gebruikt als drankje of voor verzorgingsproducten. Het zou een helende werking moeten hebben. Oorspronkelijk komt het plantje uit het Caribisch gebied en Afrikaanse landen.

Verzorging: hij hoeft eigenlijk alleen tussen april en oktober een beetje water te krijgen zodat de plant niet uitdroogt. Zet hem wel op een plekje waar veel licht is.

Foto: Bijenkorf

Opuntia Ficus

De Opuntia Ficus, oftwel de vijgcactus komt uit Mexico. De cactus heeft cirkelvormige stengels die eetbaar zijn. At own risk. Ook krijgt de cactus vruchten aan het blad die ook gegeten kunnen worden. De smaak zit een beetje tussen die van een papaja en watermeloen in, schijnt.

Verzorging: hij kan lang zonder water en qua licht is ‘ie ook niet veeleisend.

Foto: Bijenkorf

Pannenkoekenplant

Het pannenkoekenplantje bestaat al een flinke tijd en heft een echte come back gemaakt. Het is een stijlvol retro plantje met bladeren die doen denken aan: pannenkoeken. Oorspronkelijk komt de plant uit China, de Chinese money plant, en is door Scandinavië een interieur musthave geworden.

Verzorging: ook bij de pannenkoekenplant is het belangrijk dat de grond niet droog aanvoelt. Geef de plant dus water wanneer dit wel is, en zet hem op een licht plekje.

Foto: Bijenkorf

 

Total
0
Share