12 dingen die elke gentleman na z’n 25ste moet kunnen

Leven als gentleman is niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Je moet er voor zorgen dat je kapsel én baard gestyled zijn, je kledingkeuze bij iedere gelegenheid on point is, je feestjes gezellig maar elegant zijn en je altijd attent gedragen. Daarbij komen een aantal skills die je als gentleman gewoon móet kunnen. Zeker na je 25ste. Daarom op een rijtje aan aantal dingen die je na je 25ste, wanneer je leven als gentleman toch echt gaat beginnen, móet kunnen.

Om indruk te maken op je schoonfamilie, je vriendin, maar ook zeker voor jezelf, is het een lichtelijke noodzaak dat je als gentleman na 25ste…

1. De juiste drank kan uitkiezen

Je hoeft echt niet over alle soorten drank alle kennis te hebben. Maar als gentleman hoor je na je 25ste nou eenmaal te weten wat een goed glas whisky of biertje is. Dat je niet aan kan komen met El Picu Pisang van de Albert Heijn. Weet wat je lekker vindt en koop nooit een goedkope fles whiskey. En besef dat bier er niet alleen is om keihard te tanken op de zaterdagavond – maar dat een avondje genieten van speciaalbiertjes minstens zo gezellig is.

2. Een goede van een slechte wijn kan onderscheiden

Om in de categorie ‘drank’ te blijven – als gentleman zorg je er voor dat je weet wat een goede en wat een slechte wijn is. Je hoeft echt niet alle druifsoorten uit je hoofd kennen en op-en-top wijnkenner te zijn. Maar weet wat je lekker vindt en zorg er voor dat je die lekkere fles goed kan ontkurken.

3. Kan spreken in het openbaar

De een vindt het geweldig, de ander doodeng. Spreken in het openbaar blijft een lastig ding. Desondanks is het een skill waar je de rest van je leven iets aan hebt. Zorg er voor dat je het onder de knie krijgt dus! Je vindt hier een aantal tips hoe je dat doet.

4. Kan meepraten over literatuur en muziek

Na je 25ste wordt het tijd dat je je interesses verbreedt naast zuipen, feesten, bier en festivals. Dit hoeft natuurlijk niet per se literatuur of muziek te zijn, maar verdiep je eens in bepaalde boeken, muziek, geschiedenis, koken of een andere interessante hobby.

5. Goed gevulde kledingkast hebt

Het gaat er niet om dat je kast uitpuilt, maar na je 25ste moet je kledingkast er gewoon steady uitzien. Dit houdt in: genoeg basics en aantal mooie overhemden en pantalons, zodat je er op iedere gelegenheid gewoon goed uitziet. Misschien wel het belangrijkste om na je 25ste in de kast te hebben: een goed, mooi pak. Investeer hier in, want het zal altijd van pas komen!

6. Politieke discussie aan kan gaan

Niet iedereen houdt van politiek en toegegeven, soms is het ook saai en verwarrend. Maar als gentleman moet je na je 25ste wel weten waar je het mee eens bent en wiens ideeën je steunt. Het is gewoon belangrijk om je eigen mening te hebben en hier ook achter te staan.

7. Kan autorijden

En dan bedoel ik niet dat je na je 25ste pas je rijbewijs moet gaan halen. Hopelijk voor jou heb je die al een aantal jaar. Wat ik bedoel is dat je je na je 25ste moet kunnen gedragen in de auto. Dit betekent dat je geen eikel moet zijn in het verkeer, mensen moet voorlaten wanneer nodig, je aan de snelheidslimiet moet houden en moet kunnen parkeren als een pro. Lomp zijn in het verkeer is not done voor een gentleman.

8. Kan barbecuen

En dan niet lomp vuur maken en zoveel mogelijk vlees erop gooien. Nee, een gezellige, beschaafde barbecue aansteken én aanhouden en er een lekker stuk vlees op garen onder het genot van een goed glas speciaalbier. Zoals mannen dat doen.

9. Kan klussen

Als man wordt er nou eenmaal van je verwacht dat je kan klussen. Je hoeft geen compleet huis zelf te bouwen, maar zorg er op z’n minst voor dat je je eigen Ikea-kast in elkaar kan zetten, een muurtje kan verven en – op z’n minst – een lamp kan vervangen. Tja, er zijn genoeg mannen die dit niet kunnen.

10. Kan koken

En dan zonder pakjes en zakjes van Knorr! Je hoeft geen sterrenchef te zijn, als je er maar voor zorgt dat je minstens één lekker gerecht kan koken met verse ingrediënten.

11. Een gesprek gaande kan houden

Als gentleman moet je een gesprek gaande kunnen houden. Of dat nou met je schoonmoeder, tante, nieuwe vriendin van je beste vriend of leuke dame uit de kroeg is. Jij moet hen als man zijnde kunnen entertainen en een simpel gesprek gaande kunnen houden zonder dat het ongemakkelijk wordt.

12. Minder zeurt

En ten slotte: minder zeurt. Je bent geen student meer of jong ventje die nooit volwassen wil worden. Misschien weet je nog helemaal niet wat je wil, dat geeft niet. Maar na je 25ste wordt het tijd dat je je leven als gentleman op orde hebt en daar horen nou eenmaal wat mannelijke dingen bij. Dus niet zeuren, en zorg dat je deze skills heel gauw onder de knie hebt.

Total
2
Share