De 5 meest uitdagende snowboardparken ter wereld

Ga jij als snowboarder in hart en nieren alle pistes met je ogen dicht af? Goed nieuws. We hebben namelijk een aantal nieuwe uitdagingen voor je gevonden. Als zelfs deze snowboardparken je gaan vervelen, dan is het toch echt tijd voor een carrièreswitch. Ready?

1. Unbound Main Park – De Verenigde Staten

De Verenigde Staten, misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je een wintersport boekt. Maar als je op zoek bent naar een paradijs vol speciale freestyle gebieden, dan is Mammoth Mountain toch echt the place to be. ‘Unbound’ bestaat uit wel negen verschillende parken en twee halfpipes. Voor de echte pro is vooral ‘Unbound Main Park’ een ware droom. Hier verleg je je grenzen, ontdek je nieuwe tricks en perfectioneer je de vetste stunts. Zo’n 300 dagen zon per jaar klinkt trouwens ook niet verkeerd, toch?

2. Nintendo Highest Level Park – Canada

Ook Canada ligt niet echt om de hoek, maar is zeker de moeite waard. Op de bergen Whistler en Blackcomb is een ontzettend tof snowboardpark gevormd, namelijk ‘Nintendo Terrain Parks’. Je raadt het al, gesponsord door Nintendo. Dat belooft wat. Het park bestaat uit drie verschillende niveaus. De echte avonturier (jij dus) is natuurlijk te vinden in het Nintendo Highest Level Park. Dankzij de hoge, technische en uitdagende schansen en attributen behoor je na een bezoekje aan dit park meteen tot the best of the best.

3. JatzPark Jakobshorn – Zwitserland

Tijd voor een bestemming dichter bij huis: Zwitserland. Tien uurtjes rijden en je bevindt je in het paradijs. Hoewel je in Davos ‘maar’ één park vindt, gaat het hart van freestylers hier zeker harder van kloppen. De variatie aan intensieve pistes en spectaculaire schansen zorgt voor een echte uitdaging. Met jouw skills verover je bijvoorbeeld de halfpipe of de superpipe. Bijkomend voordeeltje; aan de rand van dit park vind je ook een gezellige houten après ski bar. Hoogste tijd voor een welverdiend biertje. Proost!

Foto: davos.ch

4. The Stash – Frankrijk

Een druk bezochte plek door freestylers is Avoriaz, in Frankrijk. En dat is goed te begrijpen. Door de jonge, gezellige sfeer voel je je meteen thuis. Deze populaire wintersportbestemming heeft wel vijf parken. Hoewel Chapelle park de meest bekende is, vinden wij The Stash de echte troef. Hier moet je echt geweest zijn. Waarom? Nou, zo vind je er rails gemaakt van boomstammen, dozen, bankjes en regenbogen. En als je het aandurft, spring je dwars door de bomen heen. Kort samengevat, The Stash hoort thuis op je bucketlist.

5. The Stomping Ground – Japan

Nog even een onmogelijk verre bestemming om mee af te sluiten: Japan. In Niseko geniet je van twee halfpipes en vier verschillende parken. Hoewel dit het ideale gebied voor de echte pro is, is er ook ruimte voor beginners. Het vetste park is toch echt The Stomping Ground. Dit park is enorm goed onderhouden en bestaat uit een grote variatie aan jumps en rails. Ook geniet je het hele seizoen van jump- en halfpipe evenementen. Kun je meteen wat inspiratie opdoen voor een nieuwe stunt. Mocht je dus ooit in Japan belanden, dan is The Stomping Ground een must.

Total
1
Share