Volvo komt met een nieuwe serie van luxe Polestar auto’s

Rides

Het dochterbedrijf van Volvo genaamd Polestar komt binnenkort met drie nieuwe modellen op de markt. De driedelige serie krijgt de naam Polestar en laat zien dat Volvo serieus is over elektrische auto’s. Luxe, moderne sportwagens is hier het credo. Dat betekent dat de nieuwe Polestar serie vol zit met strak ontworpen wagens die zich richten op performanceNice!

De Polestar 1 2 3

Er komen drie verschillende versies van de Polestar op de markt. De eerste versie is een plug-in hybrid met 600 pk. Deze nieuwe coupé werd voor het eerst getoond in Shanghai en langzaam onthult op de Instagram van Polestar. De gestroomlijnde coupé moet over twee jaar beschikbaar zijn in China, daarna wordt hij in Nederland, Duitsland, Zweden, Noorwegen en de Verenigde Staten verkocht. Wanneer de coupé volledig op batterij rijdt moet hij een actieradius van 150 km hebben. Dat is toch bijna drie keer zoveel als de vergelijkbare modellen van bijvoorbeeld BMW. Hij mag dan niet volledig elektrisch zijn, toch heb je met deze coupé wel een luxe hybride die flink wat power heeft en er ongelofelijk sexy uitziet.

Over de Polestar 2 en 3 is nog niet zoveel bekend. Wel weten we dat de Polestar 2 een vierdeurs sedan wordt met een volledig elektrische aandrijving. De derde versie van Polestar wordt een SUV, zo zit er voor iedereen wel iets tussen.

Polestar

Het ‘Netflix’-abonnement

Polestar gaat jaarlijks zo’n 500 exemplaren leveren van de eerste versie. Alleen is er nog niet bekend voor welke prijs die auto’s de toonbank over gaan vliegen. Er is wel bekend dat de Polestar 1 ook beschikbaar wordt via een soort Netflix-achtig abonnement voor een vast bedrag per maand. Je bent dus in staat om de auto twee of drie jaar te gebruiken en krijgt daar onderhoud en service bij. Daarna lever je de wagen weer in en is het tijd om een nieuwe uit te kiezen. Andere diensten die daarbij komen zijn bijvoorbeeld een dakkoffer en een wasservice, mits je ervoor betaald. Hierdoor begint de markt van auto’s steeds meer in te spelen op de abonnement hype die momenteel aan de gang is. Porsche kwam bijvoorbeeld al eerder met haar on demand pakket. Wij vinden het in elk geval een ingenieus systeem dat hopelijk ook besparing oplevert. Momenteel kun je op de website aangeven dat je een exemplaar wilt, maar hoeveel het gaat kosten is dus nog niet bekend.

Polestar

Polestar

Polestar

Polestar

Polestar

Polestar

Polestar

tags: ,
Total
9
Share