The Wingman Guide, voor de echte bro’s

Mannen die al wat langer in de singles game strijden, weten het al langer. Een goede wingman is cruciaal als je met je maten een avondje op vrouwelijk schoon wil gaan jagen. Een wingman is een vriend of (kroeg)kennis die zijn jou een handje helpt bij het spel van de bloem en de bij. Hij of zij cijfert zichzelf soms zelfs weg om jou te laten scoren. Vergeet daar later niet dankbaar voor te zijn!

Preparation

Tuurlijk, je kan van je natural cool uitgaan. Je kan vertrouwen op je gentleman manieren. Maar als die nu even ver te zoeken zijn? Een avond waar goed ‘gehengeld’ gaat worden moet enigszins voorbereid worden. Je hoeft er geen Facebook-event voor aan te maken, maar zorg ervoor dat je in ieder geval wat schoons hebt om aan te trekken.

1. Suit up! Zorg dat jij en je wing(wo)man er fresh en confident uitzien. Je hoeft je echt niet altijd in een pak te hijsen, maar zorg dat je er verzorgd uit ziet en je outfit appropriate is voor de gelegenheid. Check de dresscode, wel zo handig.

2. Leg een goede bodem! Ga gezellig samen eten, ontspan en zorg dat je een voedzame maaltijd binnen krijgt. Je lichaam moet een hele avond kunnen dansen en alcohol af kunnen voeren, dit gaat je niet lukken op een kleffe pizza van de kebab zaak op de hoek.

3. Dit brengt me bij het derde punt: alcohol. Een paar drankjes om wat los te komen zijn prima, maar don’t push it! Dronkenlappen zijn alles behalve aantrekkelijk en doordat jij drinkt met mate toon je aan volwassen en gecontroleerd te zijn. Vrouwen willen een man, geen jochie. Te lamme gasten gaan altijd alleen naar huis. En zorg ook dat je wingman zijn taken nog fatsoenlijk kan uitvoeren.

Game Time

1. Enjoy your time: Ga gewoon lekker plezier maken, drink een drankje, waag een dansje. Creëer een ontspannen sfeer waarin jij en je maat je prettig voelen. Je hoeft niet als een aasgier rond te turen naar vrouwelijk schoon, als jij gewoon je ding doet zullen vrouwen zich bij jou op hun gemak voelen en richting jou komen

2. Het moment kiezen: je ziet een leuke dame staan en als punt 1 gewerkt heeft, zag zij jou al voor jij haar zag. Communiceer naar je wingman dat het spelletje kan beginnen.

3. Contact leggen: je wingman stapt op een van haar vriendinnen af en begint een gesprek. Na een paar minuten kom jij aanlopen en word je geïntroduceerd. Zorg dat je je als laatste voorstelt aan de dame die je het meest interessant vind, hierdoor kun je na het ‘hallo’-rondje bij haar blijven staan en direct een gesprek aanknopen.

4. Contact behouden: je wingman functioneert nu als je personal bodyguard. Niemand stoort jou en het meisje waar je mee praat; geen lastige vriendin die haar mee naar huis wil nemen, geen vervelende dronkenlappen en zeker geen andere gasten. Nu is het aan jou om een nummer, date of one-night-stand te regelen.

Wingman

Foto: dianliwenmi.com

De term wingman is, zoals je waarschijnlijk al verwachtte, een referentie van de luchtmacht. De wingman is daar de persoon die, wanneer in formatie, het dichtst achter of naast de leider vliegt. Hij is betrouwbaar, boven gemiddeld gekwalificeerd en heeft het beste met je voor. Kies hem verstandig.

Signalen

‘The Name Tag’

Hét belangrijkste signaal is ‘The Name Tag’. Hoe vaak komt het voor dat je met een meisje staat te praten, maar dat je haar naam vergeten bent? In veel gevallen kan je zelf op een slinkse manier nog wel achterkomen, maar lukt dat niet schakel dan de wingman in. Zoek contact, maak het ‘Name Tag’ signaal en hij komt zich met een smoes voorstellen aan je ‘target’. Jij hoort haar naam nogmaals en het is geregeld.

Voor de ervaren wingers onder ons is hier nog een video met signalen, die van pas komen wanneer je gezamenlijk op jacht bent. Spreek dit soort tekens met je vrienden af en je hebt er een leven lang plezier van.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS