Nog een rondje dan in de Leon Cupra

Auto’s rijden en testen vinden wij op de redactie ontzettend gaaf. We worden stiekem ook steeds kieskeuriger, maar wat wil je na al dat geschut zoals de Audi RS3, de Range Rover Sport en de Jaguar F-Type. Het belletje van Seat met de vraag of we een Leon Cupra wilden proberen riep bij ons diverse reacties op. Allereerst; “een station?” En natuurlijk ook; “Die kan toch nooit tippen aan de Golf R?”. Nou, dat moest dus getest worden.

Seat Leon Commercial

Ken je die reclames van Seat Leon nog? Die ene met dat kind dat wordt beloofd dat hij een ijsje krijgt zodra ze moeten tanken. Uiteindelijk blijkt de Leon ontzettend zuinig en is dat kind natuurlijk not amused. Wij wel, want zuinige auto’s zijn goed voor de portemonnee. Maar ook de reclame: “Terugschakelen, gas geven, wohoooo, nog één rondje dan”. Dit spookte natuurlijk continue door mijn hoofd.

Niemand verwacht het

De Seat Leon Cupra is zo’n auto waarvan niemand de snelheid verwacht. En dat maakt het natuurlijk extra leuk. Je bent rustig aan het cruisen over de snelweg, haalt een stoer ventje je ineens nietsvermoedend in. Hop, gas geven en er voorbij. Dan merken ze pas op dat er Cupra achterop de Leon staat. Zo kan je heerlijk onopvallend overal naartoe rijden en mega veel bagage meenemen. Kan je je toch even niet inhouden? Gas geven en gaan! Cijfers? De Seat Leon Cupra heeft 280PK en knalt van 0 naar 100 km/h in 6 seconden. Er is overigens nu ook een 290PK versie die in 5,7 seconden naar de 100 km/h gaat.

Cupra

Cupra is een befaamde naam. Bloedsnelle modellen en lekker stugge onderstellen. Gelukkig is de techniek zover dat je de Leon Cupra volledig naar wens in kan stellen. Standje comfort zorgt ervoor dat je heerlijk comfortabel van A naar B kan gaan. Deze stand is ook zeker aan te raden voor je dagelijkse ritjes. Dan is er ook nog stand ‘Sport’ en ‘Cupra’. Cupra zorgt er natuurlijk voor dat je gaspedaal feller reageert, het onderstel stukken stugger wordt, je stuur strakker wordt en je wat meer sound krijgt door de hogere toeren.

Wat een Cupra

Wij zijn helemaal weg van deze Seat Leon Cupra. Je moet van de strakke lijnen houden, maar de Seat Leon ST Cupra is wel echt een verschijning. Hij is comfortabel, redelijk zuinig en kan ook serieus snel zijn. Dit is overigens het beste touchscreen wat wij ooit mee hebben gemaakt in een auto. Lekker duidelijk, snel en hij doet waar je om vraagt. En weet je wat het mooiste is? De Leon Cupra is eigenlijk best wel een koopje. De uitgebreide variant waar wij in reden is te koop voor €45k, maar je hebt er al een voor onder de €40k. Deze auto heeft serieus potentie om gekocht te worden. En dat wil je, want wat een genot om hier in te rijden!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS