Minimalistisch appartement met dakterras in Portugal

Midden in het hart van de Portugese stad Coimbra vind je het nieuwe minimalistische ontwerp van designer Branco Delrio Arquitectos. Dit minimalistische huis is strak en modern, terwijl het historische karakter ook behouden is.

Historisch pand

In het begin van de 20ste eeuw zijn vier historische gebouwen op een rijtje gebouwd in het centrum van Coimbra, een stad in Portugal. Het vierde en laatste huis in de rij staat op de kruising van twee straten en heeft daarom een cilinder-achtige vorm. Dit geeft alleen al de buitenkant van het gebouw klasse en uitstraling. Maar waar dit huis vanaf de buitenkant historisch mooi is, is het vanbinnen minimalistisch en strak gedisgned.

De oorspronkelijke staat van het huis is in alle kamers nog terug te zien. Opvallend is de enorme hal, met hoog plafond dat veel licht doorlaat. De Portugese designer Branco Delrio ontwerp het zogenaamde RODONDO huis met een modern en minimalistisch ontwerp.

Renovatie

Alle kamers zijn gerenoveerd en er is niets in het oorspronkelijke ontwerp veranderd. Alle infrastructuren zijn geïntegreerd om het karakteristiek gevoel van het gebouw te behouden. Het resultaat is het originele ritme van de schaduwen, details en lichtinval.

Meubels

Alle kamers zijn gevuld met losstaande, simpele meubels. Alle meubels zijn gemaakt van eiken- en sucupirahout. Door alle stukken in het huis zo neutraal mogelijk te houden, toont het geheel van het huis eenheid en balans.

Dakterras

De klap op de vuurpijl is het bijzonder dakterras van dit supervette appartement. De dak van de zolder is bewerkt, waardoor de hele verdieping één groot dakterras is. Er is een dubbelzinnige ruimte tussen binnen en buiten gecreëerd met een open en een privé stuk. En een prachtig uitzicht op de stad.

Het minimalistische van dit appartement is de schoonheid en kracht van het appartement. Door de simpele structuur en het ‘minder-is-meer’ hebben wij het idee dat dit wel eens hét droomappartement van Steve Jobs zou kunnen zijn. Van ons in ieder geval wel…

Total
0
Share