Casa Luum: het gaafste vakantiehuis van de Algarve

Een tijdje geleden schreven we al over de Algarve als mooiste kustlijn van Europa. We raden je nog steeds aan om dit stukje natuurschoon zelf eens te gaan bewonderen. Vervolgens ben je natuurlijk ook op zoek naar een toffe accommodatie om tijdens je avontuur te verblijven. En ook hiervoor hebben wij weer een geniale tip: Casa Luum. Dit dikke vakantiehuis ligt in Faro, de hoofdstad van de Algarve, en heeft een uitzicht over de vallei.

Dit is het gaafste vakantiehuis van de Algarve

We hebben hier een duidelijk gevalletje van less is more te pakken. Casa Luum is ontworpen Pedro Domingos Arquitectos uit Lissabon, en is een minimalistisch kunstwerk. Hierdoor voelt het huis rustig en luxe en kun je er net wat beter ontspannen dan in een overweldigend resort vol herrie schoppende toeristen.

De ommuurde patio is de centrale ruimte van het huis, een buiten woonkamer met een verhoogd zwembad. Op de beneden vloer van het huis vind je de keuken en vier slaapkamers. Op de bovenste verdieping bevindt zich de woonkamer en het zonneterras.

In het huis wordt geen gebruik gemaakt van kleur: witte betonnen vloeren, witte muren en plafond, houten kozijnen en stalen schuifdeuren. Het zwembad, het aanrecht, de wastafel en douches zijn gemaakt van massief lokaal steen.