Airbnb finds – Magische tuin midden in de Algarve

De bomen hebben inmiddels bijna al hun bladeren verloren, het is buiten grijs en grauw. Ja, het is nu echt bijna winter. Maar bij deze Airbnb in de Algarve is dat zeker niet het geval! De magische tuin vol heerlijke chillplekjes in combinatie met het altijd zonnige klimaat van Portugal doet je het gure weer snel vergeten. En met al die kou zijn wij wel toe aan een korte winterbreak. Dus weg met de regen, wind en temperaturen rond het vriespunt. Voor ieder die een winterdip liever skipt dit jaar is dit pareltje in de Algarve de perfecte accommodatie voor een weekendje weg naar de zon.

Airbnb in de Algarve magische tuin

Deze Airbnb in de Algarve is een eigen privé park

Het huisje staat in Olhao op ongeveer 20 minuten afstand van Faro en lekker dicht bij het strand. Het huis zelf is in een authentieke Portugese stijl gebouwd, maar dat is niet wat deze Airbnb in de Algarve bijzonder maakt. Dat is vooral de enorme tuin die je bij je boeking beschikbaar krijgt. De magische tuin voelt alsof je Hobbiton van Lord of the Rings binnenstapt, maar dan zonder kleine mensjes en huisjes met ronde deuren. Dit prachtige park rondom het huis kenmerkt zich door de relaxte sfeer die er hangt. Verschillende afzonderlijke tuintjes zorgen dat je de rust krijgt die je nodig hebt of lenen zich voor een gezellig avondje pilsen met de bro’s. Net waar je zin in hebt. Hang in de schaduw van de bomen in één van de hangmatten van de tuin of plons in het zwembad. Kom tot rust aan de vijver of ga op jacht naar de vers gelegde eieren van de kippen waar je de tuin mee deelt. Chill!

Airbnb in de Algarve tuin

Genoeg gerust

Klaar met rusten in de tuin? In de omgeving is zat te doen. Op 20 minuten rijden vanaf de Airbnb ligt Faro. Faro is een heerlijk kustplaatsje en leent zich perfect om verse vis te eten en te genieten van een Portugees wijntje. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om hier nog wat meer te relaxen op het strand. Maar de actieveling kan er ook voor kiezen om te scubaduiken in het frisse water. Blijf je liever droog en met beide benen aan de grond, ga dan voor een hike in één van de natuurparken in de buurt of langs de kust. Vanaf de hoge rotswanden langs de kust heb je een prachtig uitzicht over zee. Wie weet kom je nog wel een verborgen strand tegen om even pauze te nemen.

Nog tijd over?

Maak je van een weekend een week (dat snappen wij wel), dan kun je ook een dagje de grens over gaan. Bijvoorbeeld naar Sevilla of Gibraltar. Leuk feitje, ga je vanaf Portugal naar Gibraltar dan kun je zeggen dat je in één dag in Portugal, Spanje en Engeland bent geweest zonder te vliegen. Zo vink jij op de valreep nog even een recordaantal vakantiebestemmingen weg in 2019. Gibraltar is een vrij bijzondere plek, deze grote rots is de enige plek in Engeland waar je wilde apen tegen komt. Op een heldere dag kun je ook Afrika zien liggen, zeker de moeite waard voor een uitstapje dus.

Het huis heeft één slaapkamer en is dus perfect om je chick mee naar toe te nemen, je zou zelfs je trouwe viervoeter mee kunnen nemen. Die zal zich uitstekend vermaken in de magische tuin. Je zit hier echt voor een schijntje. Voor maar € 54 per nacht heb je het meest relaxte weekend weg van het winterweer dat je je kunt wensen.

Airbnb in de Algarve, Airbnb finds – Magische tuin midden in de Algarve

Airbnb in de Algarve, Airbnb finds – Magische tuin midden in de Algarve

 

Airbnb in de Algarve, Airbnb finds – Magische tuin midden in de Algarve