Vila Vita Parc: ultieme luxe in de Algarve

Ken je die scene van de filmklassieker Annie? Haar leven als weeskind verandert wanneer ze wordt geadopteerd door de rijke Mr. Stacks. Wanneer ze voor het eerst zijn villa binnentreedt, wordt ze al dansend ontvangen door de butler, de schoonmaaksters, de koks, het bedienend personeel en de persoonlijke assistenten. Zo voelt het arriveren bij Vila Vita Parc ook.

“Your vacation starts here”

Maar liefst drie valetparkers ontfermen ons over de huurauto. “Your vacation starts here” zegt één van hen glimlachend, terwijl hij de sleutel van onze huurauto pakt. We stappen een lounge binnen waar je ‘U’ tegen zegt. Vriendelijke gezichten heten ons welkom. Na een korte incheck word je geëscorteerd naar het terras voor een glas champagne. Het uitzicht is onwerkelijk. Je kijkt op een prachtige fonkelende binnentuin met een vijver en hoge fontein, kleurrijke bloemen en gras zo groen dat het nep lijkt. Zelfs de zwanen en eenden lijken figuranten in een film waarin jij nu de hoofdrol vertolkt.

Met sterren, voor sterren.

In een golfkarretje krijg je een rondleiding. Waar gewenst kun je ieder moment deze shuttle service oproepen. Bijvoorbeeld als je wat wil eten in één van de 11(!) restaurants die het park telt. Neem zeker een kijkje in de keuken van restaurant Ocean, met twee Michelinsterren. Alsof dat niet genoeg is, ambiëren ze nog een derde ster. Hiermee kunnen ze het eerste 3-sterrenrestaurant in Portugal worden! Over sterren gesproken, op dit 5-sterrenresort is de kans groot dat je er een tegenkomt. Zo kwamen wij een sterspeler van Ajax tegen die van zijn welverdiende vakantie aan het genieten was!

Waar is iedereen gebleven?

Na deze rondleiding heb je wel een biertje verdiend! Dit biertje drink je in een hemelbed aan het infinity pool uitkijkend over de Atlantische Oceaan. Het uitzicht is adembenemend. Het park oogt aan de lege kant. Her en der zie je gasten, maar iedereen heeft zich verspreid. Dit voelt heerlijke luxe. Een bepaalde anonimiteit die welkom is op vakantie. Hier kom je echt voor een weldadige rust.

De service op Vila Vita Parc

Villa Vita Parc telt 170 accommodaties op 700 personeelsleden. Maak je zelf de rekensom? Het niveau van de persoonlijke service is uitmuntend en alles volgens de etiquette. Gedetailleerde uitleg over alles én nog meer. Iedereen die je in het park tegenkomt groet jou hartelijk. Het is dan ook even wennen wanneer je na je vakantie snauwend wordt ontvangen aan de kassa van de benzinepomp.

Het park is tot in de puntjes verzorgd. Daar zorgen een stuk of 40 tuinmannen wel voor. En ieder moment dat je jouw luxe appartement verlaat, wordt er op een ongezien moment het bed opgemaakt en het badtextiel, water en fruit aangevuld. Bij terugkomst vind je kleine cadeautjes zoals chocolaatjes, een power bank of een karafje port en in de avond wordt een handdoekje naast je bed gespreid en de slofjes klaar gezet. Stel je voor dat je koude voeten krijgt.

Een dagje Vila Vita Parc

Voor het ontbijt ga je even lekker naar de fitnessruimte. Twee instructeurs helpen je desgewenst op weg. En deze begeleiding is op de vier anderen die er ook rondlopen, vrij intensief. Deze overdaad zul je vaker tegenkomen, en het is fantastisch. Na het sporten maak je gebruik van de spa, inclusief stoombad, sauna en sneeuwkamer.

Na je trainingssessie geniet je van een welverdiend ontbijt. In buffetvorm in het hoofdgebouw, of met bediening met uitzicht op de oceaan. Een ruim buffet met onvoorstelbaar veel verschillend eten en fruit dat de perfecte rijping heeft maken ook het ontbijt een bijzondere ervaring.

Na het ontbijt kan de dag pas echt beginnen. Potje golfen, tennissen of basketballen? Doe je het liever wat rustiger aan en ga je voor een rondvaart of wat watersport? Of misschien nog wat rustiger aan op de vele ligbedjes langs de verschillende zwembaden en aan het strand. Of je laat je verwennen in het wellness centrum by Sisley Paris, wat overigens echt de moeite waard is.

Accommodaties Vila Vita Parc

Vanaf €350,- per nacht verblijf je in een ruim appartement, net buiten het park. Voor kamers, suites of penthouses op het park of zelfs extreem luxe villa’s net buiten het park, gaat de prijs per nacht nog wat verder omhoog. Alle accommodaties zijn tot in de puntjes verzorgd en zorgen allemaal voor hetzelfde speciale gevoel.

Ja, het is veel geld. Maar de ervaring is het meer dan waard. Je wordt overvallen met een gevoel van luxe, weelde en aandacht in een vorm die je maar op weinig andere plekken kunt ervaren. Heb je een keer een extraatje en wil je jezelf en/of je partner eens goed verwennen, dan zou je Vila Vita Parc eens moeten overwegen. Het is een ervaring die je nooit zal vergeten. Niet voor niets komt 60% van de gasten terug voor een nieuwe beleving van de extreme luxe midden in de Algarve!

Meer informatie over Vila Vita Parc vind je op deze site.

Vila Vita Parc, Vila Vita Parc: ultieme luxe in de AlgarveVila Vita Parc, Vila Vita Parc: ultieme luxe in de AlgarveVila Vita Parc, Vila Vita Parc: ultieme luxe in de AlgarveVila Vita Parc, Vila Vita Parc: ultieme luxe in de AlgarveVila Vita Parc, Vila Vita Parc: ultieme luxe in de Algarve

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…