Overnachten in een gigantisch wijnvat in Portugal

CREDITS: Quinta da Pacheca

Als je een echte liefhebber van wijn bent, heb je vast wel eens gedroomd wakker te worden in een gigantisch wijnvat. Of niet, maar dan doe je het bij deze. Het zou hoe dan ook een prima plan zijn. De eigenaren van de Quinta da Pacheca wijngaard in Portugal laten deze droom nu werkelijkheid worden. Je kunt hier namelijk overnachten in een enorm wijnvat. Inclusief eigen badkamer en terras. Niet te vergeten zijn er ook genoeg mogelijkheden voor het drinken van een groot aanbod aan wijnen. Kan uiteraard niet ontbreken.

Overnachten in een gigantisch wijnvat in Portugal

Tussen de valleien van de rivier de Douro in het noorden van Portugal ligt Quinta da Pacheca. Het is een van de oudste wijngebieden van het Dourodal en ook nog eens een van de mooiste wijngebieden ter wereld. Talloze druivenrassen zijn te vinden op de steile hellingen in het bergachtige landschap. Waar vroeger deze druivenrassen enkel werden gebruikt in Port, worden zij sinds enkele jaren ook gebruikt voor Douro wijnen. Internationaal worden de wijnen erg goed gewaardeerd. Het zal een kwestie van tijd zijn voordat de wijnen in iedere Nederlandse slijterij te vinden zijn.

wijnvat

The Wine House Hotel

Voor de echte beleving van deze bijzondere wijnsoort zal je moeten afreizen naar Portugal. Het landgoed Quinta da Pacheca biedt weekenden aan vol met onder andere wijnproeverijen, kooklessen en picknicken. Ondertussen geniet je van schilderachtige landschappen. Vervolgens kan je de dag afsluiten in een wijnvat waar je zeker tot rust zal komen.

De wijnvaten hebben ieder een eigen terras waar je kunt zitten tussen eeuwenoude wijnstokken. Binnenin is elke kamer gedecoreerd in ‘vatstijl’. uitgerust met een zacht tweepersoonsbed, een inloopdouche, een dakraam om naar de sterren te kunnen kijken, Wi-Fi en airconditioning. Nooit gedacht dat al deze elementen passen in één wijnvat, maar het kan toch echt. Alle kamers kijken uit op de eeuwenoude wijngaarden van het landgoed. Niet geheel onbelangrijk: de prijzen voor deze unieke overnachting beginnen vanaf €255. Retourtje Portugal dan maar?

Foto’s: Quinta da Pacheca