Dit huis van 2,5 meter breed is de creme de la creme van klein wonen

CREDITS: Ivo Tavares Studio

Het Beira Mar House in Portugal is het resultaat van een gepassioneerde en uitdagende hervorming. Het huis is voor iemand die een vrije levensstijl heeft en zich even terug wil trekken uit de stad. Je staat in contact met alle buitenruimtes, met de natuur en de stille geluiden om je heen.

Het Beira Mar House in Portugal is het ideale stekje om je innerlijke rust te vinden

Het huis is gebouwd op een perceel van 30 meter lang en 2,5 meter breed. Het huis is een lange gang die vanaf het moment van binnenkomst gevuld is met duisternis, licht, verrassingen en die je leidt naar de achtertuin patio. Een typisch huis dus om even helemaal zen in te worden.

Beira Mar, Dit huis van 2,5 meter breed is de creme de la creme van klein wonen

Een zijn met de natuur

Het gebouw is gemaakt van sobere, elementaire materialen zoals beton. Het Beira Mar huis is beschermd met een donkergroene gipsplaat. Dit zorgt ervoor dat het huis in de natuur blend, op deze manier ontstaan er volgens de architecten nieuwe levenscyclussen.

De donkere kleuren zorgen ervoor dat er donkere en intieme ruimtes worden gecreëerd in het huis. Verder is het huis aan de buitenkant wit, het is een doelbewust reflecterend oppervlak dat het huis met licht overspoelt.

Beira Mar, Dit huis van 2,5 meter breed is de creme de la creme van klein wonen

Slimme functies

Alle sociale functies van het huis, zoals de keuken en de woonkamer, zijn op de begane grond gevestigd. Hierdoor heb je sneller contact met de achtertuin waar je al helemaal je inner zen kan vinden.

De bovenste verdieping van het huis is gereserveerd voor slaapkamers en de zonnebank. Want je moet natuurlijk wel een goed alternatief hebben als je de Portugese zon even beu bent.

Het huis is ontworpen om te worden bewoond in privacy en in harmonie. Het doel van het huis is dat je vrede sluit met je verleden en een diep respect voor de toekomst gaat creëren. Klinkt misschien allemaal net te zweverig, maar als je de mooie kiekjes ziet wordt het allemaal een stuk duidelijker:

Foto’s: Ivo Tavares Studio