Zo hoort een volledig autonome en elektrische auto er volgens Peugeot uit te zien

CREDITS: Peugeot
Rides

Sensatie, dat is wat elektrisch en autonoom rijden is volgens Peugeot. Met de e-Legend Concept toont het automerk aan hoe een technologische bolide er volgens hen uit moet zien. Een compacte coupé met een rijke esthetische, technologische en intense rijervaring. Het doel van de e-Legend Concept: je goed voelen in de auto, ongeacht de rijstijl, vergelijkbaar met het comfort dat je thuis verwacht.

Dat beloofd heel wat…

De Peugeot e-Legend Concept: een autonoom manifest

De naam geeft het al weg, deze autonome bak is een combinatie van op het verleden geïnspireerde lijnenspel met moderne technieken. Peugeot e-Legend Concept biedt een gepersonaliseerde intense rijervaring waarbij autonoom rijden ons nieuwe tijd geeft. Time is precious. De e-Legend geeft ons kostbare tijd en maakt nieuwe ervaringen mogelijk vanuit de auto.

Vier rijmodi

Om een optimale rijervaring te bieden heeft de Peugeot e-Legend Concept vier beschikbare rijmodi. Deze kunnen worden aangepast op het type wegverkeer of gemoedstoestand van de bestuurder.

Twee autonome modes

  • Soft: een mix van digitale oppervlakken en informatie dat wordt teruggebracht tot het absolute noodzakelijke. Ultieme comfort is het uitgangspunt bij deze modus.
  • Sharp: biedt maximale verbinding met digitale activiteiten, zoals het bekijken van je agenda en social media waarbij dynamic typing mogelijk is.

Twee manuele modes

  • Legend: de drie klokken van het instrumentarium van de 504 Coupé en het digitaal behandelde hout worden weergegeven op de drie schermen. In combinatie met een stand om comfortabel te cruisen.
  • Boost: deze stand geeft 180° zicht op de weg door een projectie op één groot scherm. Dynamisch en intens rijden dankzij de 340 kW die wordt geleverd door de elektromotor.

De interieurconfiguratie wordt aangepast in de autonome rijstand. Het stuurwiel wordt weg geklapt onder de soundbar, dankzij een drive-by-wire-technologie. Hierdoor wordt het 49 inch scherm volledig zichtbaar. De voorstoelen kunnen worden schuin gezet en de armsteunen klappen weg. Via een geïntegreerde console blijven de belangrijke bedieningselementen bereikbaar via de bestuurdersstoel. Top, want nu kun je optimaal genieten van je potje FIFA of nog even een aflevering van La Casa de Papel (seizoen 17 dan inmiddels) kijken op het gigantische scherm.

100% elektrische aandrijflijn

De Peugeot e-Legend Concept is voorzien van een 100% elektrische aandrijflijn. Batterijen met een capaciteit van 100 kWh levert de motor een koppel van 800Nm en een vermogen van 340 kW af. Dit maakt mogelijk dat de e-Legend in minder dan vier seconden van 0 naar 100 km/h gaat en een topsnelheid van 220km/h heeft. Volgens de WLTP-norm heeft de Peugeot e-Legend Concept een actieradius van 600 km, waarvan 500km binnen 25 minuten beschikbaar is dankzij snel laden. Bij Peugeot staat gemak stipt op nummer één en daarom heeft de auto ook de mogelijkheid van inductieladen.

De toekomst

Of de Peugeot e-Legend Concept ook daadwerkelijk wordt uitgebracht is nog maar de vraag. Het is en blijft een concept auto, maar geeft wel een geweldige blik op de toekomst van Peugeot auto’s. Dat zit wel goed dus!

Menu
Total
1
Share