2022 Ford GT omgetoverd tot Air Jordan 1 ‘Chicago’ op wielen

CREDITS: RM Sotheby's

Je wordt ’s ochtends wakker, stapt in je favoriete schoenen en pakt nog snel even een koffie voordat je richting kantoor vertrekt. Dan trek je je jas aan, grijpt naar je sleutels en stapt in je favoriete sneakers.

De oplettende lezer trekt nu waarschijnlijk zijn wenkbrauwen omhoog, want die laatste stap hebben we al gehad. Maar met de Ford GT die binnenkort wordt geveild door RM Sotheby’s, klopt onze volgorde helemaal.

Rijden in legendarische sneakers

Deze unieke Ford GT uit 2022 is namelijk volledig geïnspireerd op de Air Jordan 1 ‘Chicago’, waardoor je niet alleen met je favoriete sneakers door straat loopt, maar ook rijdt. Om dit voor elkaar te boksen is de supercar voorzien van de iconische Nadal Red en Frozen White-colorway. Daardoor zie je meteen dat dit de Air Jordan 1 ‘Chicago’ uit 1985 op wielen is.

Air Jordan 1 Ford, <strong>2022 Ford GT</strong> omgetoverd tot Air Jordan 1 ‘Chicago’ op wielen
Foto: RM Sotheby’s

De Air Jordan 1 ‘Chicago’ Ford GT krijgt prestatiegedreven randje

In tegenstelling tot zijn V8-voorgangers, wordt deze ‘Air Jordan 1 GT’ aangedreven door een 3,5 liter V6-motor die een kleine 647(!) pk produceert. Hierdoor trekt deze GT je binnen 3 seconden naar 100 km/u en heeft de auto een topsnelheid van 348 km/u. Die topsnelheid wordt natuurlijk niet alleen bereikt door de V6-motor die erin ligt. Het ontwerp van de 2022 GT markeert namelijk een revolutionair ontwerp waarbij de focus ligt op aerodynamische efficiëntie en lichtgewichtige constructie.

De ‘Holy Grail’ voor auto- en sneakerliefhebbers

De Air Jordan 1 GT is wat ons betreft de ‘Holy Grail’ voor mensen die van sneakers én auto’s houden. En gelukkig kan jij hem binnenkort zelf je garage inrijden. De Air Jordan 1-geïnspireerde 2022 Ford GT wordt namelijk op 31 mei geveild bij RM Sotheby’s, als onderdeel van de Dare to Dream Collection Sale waar auto’s en sneakers worden geveild. Voor nu maken wij je blij met de snoeiharde foto’s van de Air Jordan 1 ‘Chicago’ Ford GT.

Source: