Nieuwe ALD x Porsche 944 is kunststukje voor prive-jeteigenaren

CREDITS: Aimé Leon Dore

Aimé Leon Dore heeft in de laatste jaren al bewezen dat ze de meest verfijnde auto’s nóg stijlvoller kunnen maken.

Eerst was het tijd voor de iconische 911, toen de 356 en nu is de 944 aan de beurt. Het resultaat? Precies zoals je mag verwachten van deze twee legendarische merken.

ALD x Porsche 944 wordt Guards Red

Afijn, het zou ook bijna een kunst zijn om een verfijnd ontwerp zoals de 944 heeft te verpesten. En toch moeten we Aimé Leon Dore haar rozen geven. Tijdens de nieuwe samenwerking met Porsche wordt de spotlight namelijk gericht op een heerlijke Guards Red 944 uit ’86 met een ‘dookie’ bruinleren interieur. Bovendien krijgt de wagen 5-gaats gouden wielen en op maat gemaakte details om het exclusiviteitsgehalte nog hoger te leggen.

Aimé Leon Dore en Porsche onthullen samenwerking tijdens korte film

De samenwerking werd bekend gemaakt tijdens de nieuwste aflevering van hun korte film, Doublemint. Eerst wordt het eerste deel van de film kort samengevat, waarna Action Bronson een Porschesleutel met een adres op een servet over een tafel schuift. Wanneer de camera naar buiten wordt gericht, wordt de Guards Red Porsche 944 onthuld en naar een privévliegtuighangar gereden. Of zeg maar gerust geracet. Daarmee kroont het zich tot dé wagen voor elke privé-jet eigenaar.

 ALD x Porsche 944 is ontworpen voor haar schoonheid

Door een onopvallende politieagent weten we in ieder geval dat de 944 opnieuw gelabeld is met Leon Dore. Daarnaast is de auto voorzien van speciale ALD-branding. Hoewel de volledige details nog enigszins schaars zijn, weten we ondertussen wel dat het gaat om een 5-vesnellingsbak met een 2,5L turbomotor met vier cilinders. Daardoor heeft de wagen een vermogen van 217 pk. Maar goed, het gaat bij deze 944 dan ook absoluut niet om de snelheid, maar puur om de schoonheid. Die spreekt namelijk boekdelen.

Niet overtuigd? Dan laten wij de foto’s hieronder maar hun werk doen. Met deze plaatjes is het smullen geblazen.