MANIFY Car-shoots: onze favorieten op rij

Soms kunnen we zelf niet meer bijhouden wat voor kunst op wielen de revue passeert… Daarom mogen we God op onze knieën bedenken voor ons rides-archief.

Zo’n beetje elk merk dat je op een occasionplatform tegenkomt, hebben we weleens aan de tand gevoeld. Als we dat doen, dan schieten we daar ook graag hele fijne platen bij. Daar krijgen we nog steeds ‘kippenvel’ van, en daarom vinden het tijd om onze favorites op rij te zetten. Joe.

MANIFY Car shoots

The American Dream op wielen

Huisfotograaf Jereau van den Heuvel maakte zijn American Dream waar. Hij crosste een aantal maanden kriskras door de VS om de reis van zijn leven te maken. Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, legde hij de dikste rides vast die voor zijn lens verschenen. En we zijn nog steeds fan.

Aesthetic shoot met Opels paradepaardjes

Vorig jaar vroegen we aan Opel of we de eerste generatie van het succesmodel, de Astra F (1991 – 1998), in een shoot naast de nieuwe Astra Plug-In Hybrid mochten bivakkeren. Pfieuw, het mocht… En dit is het resultaat.

BMW XM

Een uitgesproken uiterlijk. De een gaat er goed op, de ander gaat liever wat anoniemer door het leven. De nieuwe BMW XM is op zijn zachtst gezegd uitgesproken. Zeker als je ‘m ook nog eens in het ‘zonnetje’ zet in het donker. Met de grille als pronkstuk kun je er niet omheen.

Jeep Wrangler 4xe Sahara

Hoewel een Jeep niet misstaat op een stoep, wil je ‘m er eigenlijk zo snel mogelijk vanaf halen en mee de modder in nemen. We testen de Sahara in het losse zand. En dat levert precies het schrijven met licht op wat je wil.

Bentley Continental GT Speed

Sommige merken hebben geen introductie nodig. Zo ook Bentley. Het Britse merk wat al sinds 1919 bekendstaat om haar extravagante auto’s. We hadden het genoegen om op pad te gaan met de Bentley Continental GT Speed. Een jongensdroom pur sang. En daar denken we telkens aan terug als we de foto’s zien…

Range Rover P530

Comfortabel de weg op. Het is één van die no brainers  die iedereen belangrijk vindt, want ja: wie wil dat nou niet? Alleen het kan nog een stukkie beter. Een soort comfortabel 3.0. De Range Rover P530 zorgt ervoor dat je als bestuurder én passagier helemaal in de watten wordt gelegd.

Om dat gevoel over te brengen, lieten we de P530 shinen voor de camera.

Porsche Taycan GTS

Elektrisch rijden is voor de echte petrolhead nog steeds als vloeken in de kerk. De meest gehoorde klachten zijn dat er weinig beleving in zit en dat het overheersende geluid van een verbrandingsmotor wordt gemist.

Maar als één auto het Tay can keren, dan is het de Porsche Taycan wel. Plus: is het geen plaatje?

BMW i7 M70

Dat de BMW i7 dé auto voor directeuren en andere belangrijke figuren is, wisten we al. Echter heeft BMW de i7 in 2024 naar een ander niveau getild: de nieuwe i7 M70 is nu écht de eindbaas. Dat durven wel te stellen na een weekje in de koning van de weg ‘verzoeven’. Voor de foto’s maakten we een ommetje en zetten ‘m voor een kasteel. Heerlijke beelden, óók van het interieur.

Light Art Shoot met de Kia EV6

De Kia EV6 heeft de wereld een nieuwe lading gegeven. Na héél wat rijtesten, we gingen zelfs naar Zweden om ‘m aan de tand te voelen, vonden we het tijd om het kunstwerk goed vast te leggen. En met succes – al zeggen we het zelf.

Morgan Plus Four

Toen je vader jouw leeftijd had, had hij waarschijnlijk dezelfde natte droom als jij nu. Na het zien, of misschien zelfs rijden, van de Morgan Plus Four, ben je direct in love. Het klassieke beeld gaat nooit vervelen:

Polestar 2

Lang, lang geleden draaide alles nog om de Polestar 2. Nu gaan we alweer naar de vierde generatie toe, maar de tweede in het Polestar-gezin was er eentje om door een ringetje te halen. Toch?