Nike komt met zelfstrikkende schoen voor het grote publiek: de HyperAdapt 1.0

Eerder schreven we al over de schoenen van Marty Mcfly. Die droeg in Back to the Future natuurlijk de zelf strikkende Nike Air Mags. Helaas zijn deze maar in een beperkte oplage uitgekomen en dus niet voor iedereen verkrijgbaar, maar niet getreurd. Nike komt nu met een geheel nieuwe versie van de zelf strikkende schoen. De Nike Hyperadapt 1.0.

Hoe het werkt

In de hiel van de schoen zit een sensor verwerkt. Wanneer je de sneakers aantrekt merkt deze sensor dat. Op dat moment trekken de veters zich automatisch aan. Je hebt daarna zelf nog de mogelijkheid om de strakheid van je veters aan te passen. Dit doe je met de knopjes aan de zijkant. Daarnaast meten de schoenen hoe zwaar je bent, en hoe je houding is tijdens het lopen. Aan de hand hiervan bepaald de schoen hoe strak de veters gestrikt moeten worden. Naar verloop van tijd onthoudt de schoen jouw voeten en strikt hij zich dus automatisch op de juiste manier.

Led Lights

Net als je Air Mags hebben de Hyperadapt 1.0 lampjes in de zolen. Dit ziet er niet alleen tof uit, er is ook nog een reden voor. Hiermee geven de schoenen namelijk aan hoe vol de batterij is. Wanneer de batterij vol is kleurt de zool zich blauw en zodra de batterij leger raakt verandert dit in oranje en rood.

De gedachte achter de schoen is trouwens het ontzorgen van de atleet. Hij kan zijn focus niet meer verliezen doordat zijn veters los gaan of niet goed zitten. Cristiano Ronaldo had de primeur en testte de schoenen uit.

De Nike Hyperadapt 1.0 komen aan het eind van dit jaar uit. Naar verwachting in de maand oktober. Er zullen drie verschillende kleuren op de markt verschijnen, wit grijs en zwart.

Source :

Nike newsESSENTIALS