De volledig elektrische Mercedes-Maybach Vision 6

Mercedes-Maybach heeft onlangs de gloednieuwe Vision 6 gepresenteerd en hij is fenomenaal! Natuurlijk gaat het om een conceptversie, maar het merk gaf onlangs aan dat er modellen aan gaan komen die veel weg hebben van deze Vision 6. Met deze conceptversie laat het merk zien wat ze in huis hebben, en dat is niet voor de poes!

Vision 6 Concept

Deze sloep van een auto is bijna 6 meter (!) lang en volledig elektrisch. Na vijf minuutjes laden kun je al 100 kilometer rijden, wat je natuurlijk zo gedaan hebt met een (begrensde) topsnelheid van 250 km/h. Vele zeggen dat ze hiermee de strijd aan willen gaan met Tesla en de nog uit te komen Porsche Mission E. Maar met vier seconden van 0 naar 100, zal hij toch vooral de strakke bips van de Tesla gaan zien, aangezien deze het momenteel in drie seconden doet.

Maybach-vision-6-02

Design

Maar als je met deze concept car over straat gaat zal je toch heel wat meer bekijks trekken als welke auto dan ook. De vormgeving is anders dan dat je ooit gezien hebt. Een langgerekte neus, de typische luxueuze Maybach-grille, de achterkant die doet denken aan sloep en natuurlijk die heerlijke portieren, gebaseerd op de Gullwing.

Van binnen kom je in een ware lounge. Het interieur past zich volledig op de bestuurder aan. Natuurlijk qua zitpositie, maar zo bijvoorbeeld ook lichtinval, dat wordt aangepast op je vitale functies. Zeer futuristisch, maar in combinatie met een stijlvol klassiek (maar toch modern) design. Prachtig!

Maybach-vision-6-04 Maybach-vision-6-05 Vision Mercedes-Maybach 6, 2016Maybach-vision-6-03

Total
0
Share