Lewis Hamilton heeft de dikste autocollectie van allemaal

CREDITS: Bigstock

Als je zesvoudig wereldkampioen bent in de Formule 1 kun je niet in een Fiat Panda aan komen  zetten. Lewis Hamilton snapt dat als geen ander. In de loop der jaren heeft de coureur een heerlijke collectie auto’s aangeschaft. Hij vindt het lekker om rondjes te rijden, maar in een interview geeft hij aan dat het ook zonde is van zijn tijd. Tijd krijg je namelijk nooit meer terug, zo geeft Hamilton aan.

Dit zijn de supercars van F1-coureur Lewis Hamilton

Als de coureur een lange trip moet maken pakt hij het liefst een van zijn grotere wagens en laat hij de supercars in de garage staan.  Hij gaat dan voor zijn Mercedes SUV of zijn all time favorite Cadillac Escalade. Zijn supercars laten staan zal met pijn in het hart gebeuren, want hij heeft een aantal lekkere autootjes staan hoor.

Inmiddels heeft hij meer dan 15 pareltjes in zijn bezit, die onderdak hebben gekregen in zijn mansion in Monaco en in zijn garage in Los Angeles. We hebben de meest brute cars uit zijn collectie voor je uitgelicht.

Ferrari LaFerrari

De Ferrari LaFerrari is een exclusieve twaalfcilinder hybride supercar uit 2013. De eerste hybride Ferrari is goed voor 950 pk met een topsnelheid van 350 km/uur. Hamilton rijdt dan ook graag een rondje door Los Angeles met deze prachtwagen. Maar wanneer hij genoeg kilometers heeft gemaakt belt Hamilton zijn klusjesman en komt hij de auto met een truck ophalen. Zo bespaart hij toch kilometers.

Ferrari 599 SA Aperta

In totaal zijn er maar 80 van deze unieke supercar gemaakt, waarvan Hamilton er eentje in zijn bezit heeft. Hamilton had dit type al een keer in zijn bezit, maar hij vindt het niet erg om dezelfde auto nog een keer te rijden. En allemaal helemaal niet als de auto ook nog eens in waarde stijgt. Deze limited edition variant heeft een open dak en die moest hij ook hebben.

Doordat er van deze auto maar zo weinig zijn geproduceerd is hij inmiddels flink in waarde gestegen. Investeren in auto’s is voor Hamilton veel interessanter dan in bijvoorbeeld kunst of vastgoed.

lewis hamilton supercars
Foto: Bigstock

Pagani Zonda 760LH

De Pagani Zonda 760 LH is een unieke supersportwagen speciaal gebouwd voor Hamilton, vandaar de LH achter de naam. De paarse bolide is voorzien van een 7,3 liter-V12 motor. Met 760 pk onder de motorkap ligt de topsnelheid van dit monster om en nabij de 350 km/uur.

Shelby 427 Cobra

De meeste mensen moeten het doen met een replica Shelby 427 Cobra, Lewis Hamilton heeft een échte in zijn garage staan. Maar ook letterlijk in zijn garage staan, aangezien hij liever niet met deze auto gaat rijden. Daarom heeft hij gelijk maar een tweede gekocht. Door de enorme motor van deze auto moest het hele chassis opnieuw ontwikkeld worden waardoor de auto uiteindelijk 12,7 centimeter breder werd.

McLaren P1

Nadat Hamilton in 2013 weg ging bij McLaren en vertrok naar Mercedes heeft hij dit op een goede manier kunnen afsluiten. Een paar jaar later kocht hij een McLaren P1 in het blauw. In dit beest ligt een 3,8 liter Twin Turbo V8 met een vermogen van 916 pk.

Extra: Mercedes-AMG One

De Mercede-AMG One is een hybride sportwagen die voor het eerst werd geïntroduceerd op de IAA in Duitsland. Het is dus nog steeds een concept car, maar zeker eentje waar we naar uit kunnen kijken. De auto is namelijk in samenwerking met Lewis Hamilton gemaakt en zijn team heeft ervoor gezorgd dat er allerlei Formule-1 specificaties in verwerkt zitten.

lewis hamilton supercars

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…