For sale: Mercedes-Benz 300 SL Roadster uit ’57

CREDITS: RM Sotheby's

Klassieker dan Feyenoord-Ajax, stijlvoller dan Sean Connery in zijn 007-hoogtijdagen: de Mercedes-Benz 300 SL Roadster. En een ongekende beauty uit 1957 kan nu van jou zijn.

Via de privéverkooppagina van het geroemde RM Sotheby’s kun je dit schilderij op wielen, met restauratie van 3.500 uur in de gelederen, op de kop tikken.

Mercedes-Benz 300 SL Roadster uit ’57, iets voor jou?

Waar veel klassiekers worden omgetoverd tot moderne auto’s, was de Mercedes-Benz 300 SL Roadster in de fifties al een technologisch wonder. Dit model, met chassisnummer 198.042.7500437, is in handen geweest van verschillende liefhebbers. In ’57 werd-ie naar de VS gebracht, in 1990 kwam de 300 SL terug naar Duitsland en drie jaar later werd hij grondig onder handen genomen, om vervolgens vervoerd te worden naar Groot-Brittannië.

Mercedes-Benz 300 SL Roadster
Foto: RM Sotheby’s

3.500 arbeidsuren

Daar kwam het bekende restauratiebedrijf Hilton & Moss erachter dat er nog wel wat meer aandacht besteed mocht worden aan de klassieker. Er werd nog eens 3.500 arbeidsuren in de auto gestoken. En dat is te zien. De combi tussen een antracietgrijze afwerking en rood lederen interieur gaat alles te boven.

Onder de motorkap vind je een vervangende motor en versnellingsbak van het juiste type uit 1959. Mede daardoor ontving dit model een onderscheiding in zijn klasse op de beurs Salon Prive.

Kostenplaatje Mercedes-Benz 300 SL Roadster

Op RM Sotheby’s kunnen we vinden dat de instant classic uit 1957 in ‘werkelijk uitstekende’ staat is en nog perfect presteert. Mooi meegenomen, want er hangt (surprise, surprise) een prijskaartje aan dat fysiek gezien een flink aantal kilo’s weegt. Hij heeft namelijk een geschatte waarde van precies £1,000,000 GBP. Ka-ching. Maar goed, tijdloosheid is niet in prijs uit te drukken, dus je kan altijd een bod doen, toch?

Source:
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…