Mercedes G63 omgetoverd tot ultraluxe, gepantserde limousine

CREDITS: INKASยฎ Armored Vehicle Manufacturing

Benen omhoog, drankje in je hand, en Netflix kijken met een mooie meid. Alles wat ons mannenhartje begeert. En dat allemaal terwijl je over de snelweg blaast. We weten dat de Mercedes G63 AMG al een vreselijk dikke bak is, maar deze gepantserde limousine van INKAS slaat alles. Wát een beest.

De brute broer van de Mercedes G63 AMG

Deze luxe wagen is gemaakt door INKAS. Dit Canadese bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van gepantserde voertuigen. Het bedrijf heeft zich nu gewaagd aan het ontwerpen van een armored limousine versie van de Mercedes G63 AMG. Dit is een van de populairste voertuigen uit zijn klasse. Volgens ons is deze upgrade geslaagd. Met vlag en wimpel.

Mercedes G63
Foto: INKAS® Armored Vehicle Manufacturing

Gepantserde luxe

De limousine uitvoering bezit over een sterk staaltje design, letterlijk. Deze bak is gepantserd en volledig kogelvrij. Daarnaast heeft de ’tank’ ook nog eens infraroodcamera’s die de beelden uploaden op een beveiligde server. Je vrienden kunnen dus niet onopgemerkt je ride lenen. We hebben allemaal wel zo’n vriend in onze groep…

Het exterieur is goed beveiligd, het interieur is van ongekende luxe. Naast de bestuurder en de bijrijder kunnen er nog twee mensen mee. Als je vrienden staan te popelen om achter het stuur te kruipen, dan kun jij plaats nemen in de luxury seats met je date.

In de gepantserde G63 ga je Netflix & Chill uitvoeren op hoog niveau. Je kijkt je favo serie op een 4K Apple scherm in leren stoelen met top of the line stiksels. Een masseur bezoeken is ook overbodig, de stoelen hebben namelijk een massagefunctie waar je kippenvel van krijgt.

Mercedes G63
Foto: INKAS® Armored Vehicle Manufacturing

Verbluffende kenmerken

We hebben al vaker bizarre specs gezien bij andere dikke auto’s. Ook dit paradepaardje heeft kenmerken om van te kwijlen. Gepantserde voertuigen zijn vaak zwaar en traag, maar kunnen ook zeker snel zijn. Dit monster is in bezit van een V8 motor met 544 paarden onder de kap. Hierdoor vliegt deze tank over de weg. Je hebt al helemaal het gevoel alsof je vliegt door de negentraps automaat.

Mochten de huidige kenmerken nog niet genoeg zijn voor je, kun je nog meer opties kiezen. Zo kun je de wielen laten vervangen worden door heavy duty wheels. Daarnaast kun je gaan voor lichtgewicht armor voor nog meer snelheid. Een keertje tanken met deze bak is daarentegen iets minder leuk. Deze slurper heeft een grote tank waardoor je voor een volle tank ruim €150,- moet betalen. Maar als je deze auto kan betalen, mag dat eigenlijk geen probleem zijn.

Prijs

Je kan het vast wel raden: bij zo’n dikke auto komt nou eenmaal een dikke prijs. Dit kogelvrije grapje gaat je 1 miljoen kosten. Toch een vrij dure manier om onderweg Netflix te kunnen kijken. Maar goed, als je het hebt liggen…

Foto’s: INKAS® Armored Vehicle Manufacturing