Nieuwe Mercedes EQXX kan meer dan 1000 kilometer vlammen

CREDITS: Mercedes-Benz

Het elektrisch rijden is in de lift. Afgelopen jaar steeg het aantal stekkerauto’s in Nederland met maar liefst 38 procent. Veel mensen zijn dus al overstag, maar sommige mensen vinden altijd wel iets om over te klagen. Bijvoorbeeld dat de elektrische auto’s niet genoeg rijbereik hebben om ze van A naar B te brengen. Nou, voor dat zwakke smoesje heeft Mercedes met hun nieuwe EQXX iets op gevonden. Deze auto heeft namelijk meer dan duizend kilometer aan rijbereik, en zet daarmee de toon voor de toekomst van elektrisch rijden.

Knap staaltje technologie

Om dit knappe staaltje technologie te realiseren, heeft Mercedes vooral de efficiëntie van de wagen geoptimaliseerd. Hoewel de auto namelijk ‘maar’ een accupakket van minder dan 100 kWh heeft, verbruikt de auto amper iets. Volgens Mercedes bereikt zo’n 95 procent van de opgeslagen energie in de batterij daadwerkelijk de wielen. Dat betekent dat maar vijf procent energie verloren gaat. Om het even in perspectief te zetten: de Mercedes verbruikt 10 kWh op 100 km. De Tesla Model 3, één van de zuinigste moderne EV’s, verbruikt zo’n 15 kWh op 100 km.

rijden
Foto: Mercedes-Benz

Elektrisch en futuristisch rijden op niveau

Niet alleen de efficiëntie van deze auto is van een next-level. De looks van deze auto, zowel binnen als buiten, zijn ook om door een ringetje te halen. Of in dit geval de lauwerkrans van Mercedes. Het is een behoorlijk futuristische auto, en doet in vorm denken aan de longtail versie van de Porsche Taycan. Het interieur? Dat zit volgepropt met technologische masterpieces, zoals we verwachten van Mercedes. Zo is er bijvoorbeeld een gigantisch 120 centimeter breed 8K-displayscherm met 3000 dimbare zones om energie te sparen.

rijden
Foto: Mercedes-Benz

Grondlegger van de toekomst voor elektrisch rijden

Als grondlegger voor de toekomst van elektrisch rijden moet je natuurlijk meer doen dan alleen het elektrisch rijden optimaliseren. Mercedes heeft dan ook op alle niveaus innovatie toegepast. Zo liggen er op het dak zonnepanelen die het verbruik bevorderen, en bestaat het interieur grotendeels uit gerecycled materiaal. Lekker bezig hoor Mercedes. Het wordt nog wel even wachten voordat deze auto daadwerkelijk in productie gaat. De hoge pieven bij Mercedes hebben aangegeven dat de auto in 2024 op de markt verwacht wordt.

Meer weten over deze vette bak van Mercedes? Check ’t hier. Of geniet nog even van de foto’s:

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…