Mercedes schiet raak met de ‘nieuwe’ militaire G-Wagon

CREDITS: Foto: Mercedes-Benz

Let’s rewind naar 1979: het jaar dat Mercedes de originele G-Wagon uitbracht. Een bolide die oorspronkelijk bedoeld was voor functioneel gebruik, maar al snel op de consumentenmarkt terecht kwam. Tegenwoordig is de wagen een statussymbool voor the richest of the richest. In de tussentijd zijn er heel wat varianten uitgebracht, en anno 2021 kunnen we onszelf weer verheugen op een nieuwe G-Wagon: de Mercedes G-klasse W464. Een auto die ons terugneemt naar de roots van dé terreinwagen voor de elite.

Oude G-Wagon in nieuw jasje

De G-klasse W464 is namelijk gebaseerd op de originele G-Wagon, die in 1979 gebouwd werd. Dat zien we terug in de traditionele grille, en het uitblijven van de facelift die de G-Wagon in de jaren ‘10 kreeg. De look is dus lekker back to the basics, maar de specs zijn dat allesbehalve. Met een 3,0 liter turbodieselmotor heeft deze bolide een nette 245 pk tot zijn beschikking. Daarnaast is de bescherming van de carrosserie verstevigd, is de spoorbreedte verbeterd en zijn de sneeuwkettingen aangepast.

G-Wagon
Foto: Mercedes-Benz

Functionele en classy G-Wagon

Ook de functie van de wagen is hetzelfde als de G-Wagon uit 1979. Deze Geländewagen is alleen bedoeld als militair voertuig. De luxe die de hedendaagse G-Wagon wel heeft, hoeven we in deze bolide dus niet te verwachten. No worries: de optie wordt opengehouden om ook deze off-road king op de consumentenmarkt te pompen. Tja, zo lang de rich and famous hun portemonnee trekken, waarom niet?

G-Wagon
Foto: Mercedes-Benz

Voor ieder wat wils

Mocht je nou een kieskeurige militair zijn, dan is er goed nieuws. De W464 is namelijk in twee varianten te verkrijgen. Allereerst heb je de BA09, de uitvoering met een tweedeurscabine en een laadvermogen van 2,5. Dan is er nog de BA06, de befaamde stationswagen. Wat de prijzen gaan worden van deze elitaire terreinwagens is nog niet bekend. Meer weten over deze vette G-Wagon? Check het hier.

G-Wagon
Foto: Mercedes-Benz