Mercedes-Maybach G650 Landaulet

De eerste G-Wagen van Mercedes stamt uit de jaren ’70. Inmiddels zijn er al heel wat varianten op de markt gebracht. De eerste modellen waren vooral simpele bakbeesten die perfect waren voor waar deze auto in eerste instantie bedoeld is; ruige terreinen trotseren. Door de jaren heen hebben de SUV’s steeds meer features gekregen en groeiden de wagens uit tot luxe offroaders. Afgelopen week onthulde Mercedes het aller dikste en tevens laatste model van de G-klasse: de Mercedes-Maybach G650 Landaulet.

Mercedes Maybach G650 Landaulet6

Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Als we kijken naar alle elementen van de Mercedes-Maybach G650 Landaulet, kunnen we met zekerheid zeggen dat dit de meest extravagante uit de G-klasse tot nu toe is. Onder de motorkap schuilt een bi-turbo V12, wat goed is voor 630pk en 1000Nm. Daarnaast is de auto met zijn 5,35 meter lengte en een wielbasis van 3,34 meter een stuk ruimer dan eerder verschenen modellen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle gemakken en luxe waarvan dit beest is voorzien. Om maar een paar dingen te noemen: een volledig te openen dak, een (geblindeerd) glazen scherm tussen de chauffeur en passagiers, voor als je wat meer privacy wilt, heerlijke lederen massagestoelen en twee 10-inch schermen. Do we need to say more?

Staat deze nieuwste Mercedes op je verlanglijstje dan moet je snel zijn; er zullen maar 99 exemplaren worden geproduceerd.

Mercedes Maybach G650 Landaulet1

Mercedes Maybach G650 Landaulet5

Mercedes Maybach G650 Landaulet2

Mercedes Maybach G650 Landaulet4Mercedes Maybach G650 Landaulet3

Foto’s: Mercedes-Benz

Total
7
Share