De nieuwe Mercedes G-klasse is gelukkig hetzelfde gebleven

Je zou het maar moeten doen. Een auto redesignen waar iedereen vanaf het eerste ontwerp helemaal lyrisch over is. Ga er maar aan staan. Toch heeft de Mercedes G-klasse een nieuw jasje gekregen. Een subtiel nieuw jasje weliswaar. Gelukkig.

Eye for detail

De echte kenner zal het overigens alleen maar waarderen, want de G-klasse is in al zijn eenvoud gewoon te perfect. Geen ronde vormen, niks meewaaien met trends en vooral niet milieubewust willen zijn. De Geländewagen is een voertuig waar je een statement mee maakt.

Wat is er dan wel veranderd?

De grootste noemenswaardige wijzigingen zijn in het interieur te vinden. Zo zien we een 12.3 inch display en een instrumentenpaneel wat volledig digitaal is. Wel zo van deze tijd dunkt ons. Kijken we naar het exterieur dan zien we nieuwe LED-koplampen en achterlichten, grille, bumpers en velgen. Echter zijn de aanpassingen minimaal. Wel is de nieuwe G-klasse 5.3 cm langer en 12.1 cm breder dan zijn voorganger. Nog meer interieurruimte!

Bad ass

Wat nog steeds ongelooflijk bruut blijft zijn de specs van deze baksteen op wielen. Je zal het moeten doen met een 4.0 liter V8 motor waar 416 PK uit komt. En dankzij de 4×4 drive kun je net zo goed over iedereen heen walsen. Zul je waarschijnlijk vrij weinig van merken.

Total
1
Share