Mercedes-Benz Concept A Sedan

Al weken teased Mercedes-Benz het publiek met hun nieuwe Concept A Sedan. Afgelopen week werd ‘ie dan eindelijk onthult. In Shanghai toonde het Duitse automerk de volledige concept car, waarmee Mercedes een nieuwe weg in lijkt te slaan qua vormgeving van hun kleinere modellen. Het is een voorproefje van de nieuwe generatie compact cars. Dat belooft veel goeds!

concept-a-sedan4

Concept A Sedan

Qua techniek valt er nog niet zoveel te zeggen over de nieuwe Mercedes, het ding is namelijk vooral bedoelt als designstudie. Wat we wel kunnen vertellen, is dat de Concept A Sedan een compacte, dynamische auto is, met afmetingen van 4,56 meter (l), 1,87 meter (b) en 1,46 meter (h). Daarnaast bevat de auto geblindeerde ramen en een panorama dak, waardoor je ongestoord van het voorbij vliegende landschap kan genieten. De duivelachtige, paarse koplampen maken het strakke en ietwat mysterieuze design af.

Nieuw design

Met hun nieuwste concept car lijkt Mercedes een nieuwe weg in te slaan. De auto kent veel minder lijnen, vouwen en plooien, zoals we die van het merk gewend zijn. Puur en simpel; dat wordt de toekomst. Mercedes zegt dan ook dat de Concept A Sedan een voorbode is van de nieuwe stijl van de Mercedes A-familie. Naar verluidt zullen de volgende generaties A-klasse en CLA-klasse designkenmerken hebben van deze beauty. Niet verkeerd!

concept-a-sedan1

concept-a-sedan2

concept-a-sedan3

concept-a-sedan5

Total
0
Share