Nieuwe gamechanger in de leasewereld: Infiniti Q30

“Papa, moet je eens kijken wat een coole auto. Maar wat is dat voor een?” of “Kaz, met wat voor auto ben je nu weer aan komen zetten?”. Allemaal vragen die ik hoorde rondom de nieuwe Infiniti Q30. Maar het onbekende Infiniti zal snel meer gezien worden in het straatbeeld.

Amerikaan of Japanner

Mocht je Infiniti kennen, dan is dat waarschijnlijk van de grote sleeën die je in Amerika tegen komt. Vandaar ook vaak de verwarring dat Infiniti Amerikaans is. Want niets is minder waar, Infiniti is namelijk de luxe divisie van Nissan (en dus ook Renault). Infiniti werd gelanceerd in Amerika om onder andere te concurreren tegen de Lexussen en Acura’s. En waar houden Amerikanen van? Grote motoren. Tot voor kort was de instapmotor een 6 cilinder 3.7 liter. Kortom, niets voor Nederland.

Gamechanger

Maar dan nu, Infiniti zet voet aan land in Europa. Een kleinere auto, genaamd de Q30 moet het hier helemaal gaan doen. Voordelig in de lease, of te koop voor een mooie prijs. Als concurrent van onder andere de Audi A3 en BMW 1. De instapmotor is een Renault bekende, namelijk een 1.5 diesel. Kortom een lekker zuinig motortje die perfect is voor de leasemarkt. Goed voor ongeveer 110 paarden en wij reden er gemiddeld 1 op 21 mee. Al mag het voor mij natuurlijk wel iets vlotter.

Europese klasse

Ondanks de Aziatische-Amerikaanse roots, is de Infiniti Q30 ook een groot deel Europees. De Q30 is grotendeels geïnspireerd en gebouwd op de Mercedes A-klasse. Daarnaast is het interieur lekker luxe en zitten natuurlijk alle mogelijke snufjes in de wagen. En vergeet niet dat vrijwel iedereen je nakijkt in deze auto. Hij is nog zo onbekend en zo weinig in Nederland, dat als je ‘m nu koopt, je nog een van de eerste bent.

Leasen of kopen?

Ik kan natuurlijk niet in jouw budget kijken, maar deze auto is een serieuze optie voor beide. Je kunt kiezen voor 4 verschillende motoren; 1.6 en 2.0 benzine, of 1.5 en 2.2 diesel. Allemaal natuurlijk voorzien van een turbo. Prijzen voor de Infiniti Q30 variëren tussen de €29k en €53k. En voor €29k heb je al veel waar voor je geld!

Total
0
Share