Het nieuwe racemonster van Cigarette & Mercedes AMG

Mercedes-AMG en Cigarette Racing werken nu al voor het vierde jaar op rij samen. Het begint een traditie te worden. Het resultaat is een belachelijk snelle speedboot die luistert naar de naam Cigarette 41′ SD GT3. De snelste boot die Cigarette Racing Team ooit heeft ontwikkeld.

Mercedes AMG GT3

Zoals de naam al laat doorschemeren is de speedboot van dit jaar is geïnspireerd op de Mercedes AMG GT3. Een racemonster met 500PK aan kracht waarmee AMG dit seizoen deelneemt aan het FIA GT3-kampioenschap. De wagen wordt gekenmerkt door de nieuwste racetechniek, indrukwekkende prestaties en een echt authentiek AMG design. Wat hem uitermate geschikt maakt voor de racecompetitie. Zo is de GT3 enorm wendbaar en verliest amper snelheid bij snelle richtingsveranderingen. Met deze kenmerken stelt hij de bestuurder in staat om op de meest uiteenlopende race circuits alles te geven.

Speedboot

De speedboot steelt momenteel de show op de Miami international boat show. Het kleurpalet van het speeltje komt overeen met die van zijn rijdende broertje. De boot is 12,5 meter lang, en heeft twee v8 motoren. Elk van deze motoren heeft 1100 PK. In het totaal heeft de speedboot dus 2200 PK. Dit is weer goed voor een topsnelheid van 160 kilometer per uur. Wat belachelijk snel is over water.

De samenwerking tussen Cigarette en Mercedes AMG is nu al iconisch. Ik ben nu al benieuwd waar ze volgend jaar mee aankomen!

Total
0
Share