Manify top5: Duurste champagnes

Vanavond om 12 uur vliegen de kurken weer door de kamer. Of is het door de crisis zo erg dat je aan de prosecco zit met draaidop? Ach het maakt toch niet uit wat de duurste champagne is! Zolang er bubbels in zitten en je er zat van wordt is het goed toch?

Deze spreekwoordelijke vlieger gaat niet voor iedereen op, anders zouden de champagnes in dit lijstje van duurste champagnes ter wereld, niet bestaan. Er blijkt een markt voor te zijn en dat is eigenlijk ook niet meer dan logisch. Wat moeten de allerrijkste anders met hun geld? Dan ga je toch niet met een Albert Heijn Prosecco’tje lopen pronken? Nee dan ga je voor de creme de la creme onder de champoepels. Mocht je zo rijk zijn of gewoon geïnteresseerd, check dan zeker even het volgende lijstje met de duurste champagnes ter wereld:

De vijf duurste champagnes

#5. Cristal Brut 1990 “Methuselah” (€ 13.219)

Cristal Brut 1990

Hét paradepaardje van het dure merk Cristal. Over het algemeen zijn alle flessen champagne van het merk aardig aan de prijs, maar deze spant de kroon. Methuselah wordt dit bubbelwater ook wel genoemd door de omvang van de fles. De inhoud telt maar liefst 6 liter! Het is ook een aardig speciale fles inclusief gouden etiket!

#4. Krug 1928 (€ 15.750)

Krug 1928 - blogcdn.com

Het merk Krug komt vaker voor in de top van dure champagnes. Maar dit is toch wel het toppertje. Heb je dat jaartal gezien? In 1999 werd een van de flessen voor het laatst geschonken en smaakte nog heerlijk. Na ruim 80 jaar! In 2009 brak de champagne de records doordat er het bovenstaande bedrag voor werd neergelegd. Inmiddels zijn er nóg duurdere flessen over de toonbank gegaan. Zie hier de top 3 duurste champagnes:

#3. Dom Perignon 1995 “White Gold Jeroboam”  (€ 30.000)

Don Perrignon 1995 - kckrs.com

Nu begint het lijstje discutabel te worden. Want waar draait het nou om? De fles of de champagne? We houden het maar even op de combinatie. Een normale Dom Perignon uit ’95 heb je al voor een paar honderd euro. Wat maakt deze White Gold Jeroboam zo speciaal dan? Je raad het al: de fles. De drie-liter houdende fles is gemaakt van zogenaamd wit-goud. Die zou je niet zomaar in de glasbak gooien dus..

#2. Armand de Brignac Midas (€ 120.000)

Armand de Brignac Midas

Wat een oneerlijk lijstje eigenlijk zeg.. Snap ik dat deze fles zoveel kost, het ding is 1,5 meter hoog en er passen 40 normale flessen champagne in. Het bijna 50 kilo wegende ‘apparaat’ moet worden getild door meerder personen. Een ‘normale’ Armand de Brignac Midas heb je voor bijna 50.000 piek. Maar in nachtclub werd een wel heel speciale besteld voor meer dan een ton! De geruchten gaan dat het een 23-jarige valutahandelaar was die geen flauw idee had wat hij met z’n geld moest doen. Ik ben benieuwd of hij alle 30 liter in z’n eentje heeft soldaat gemaakt!

#1. Heidsieck Diamant bleu 1907  (€ 206.250)

Heidsieck Diamant bleu 1907

Kijk dit is met recht een duur flesje bubbels. Ik neem je mee terug naar het jaar 1916 toen een Duits torpedoschip een Zweeds gevechtsschip tot zinken werd bracht in Fins Golf, tijdens World War Eén! Aan bord waren enkele flessen Heidsieck Diamant bleu 1907. Pas in 1998 werd de boot ontdekt inclusief 2000 flessen champagne die nog in goede staat verkeerde, door het koude water.

Volgens mij durft niemand, in bezit van zo’n flesje, ‘m te openen. Zelfs niet vanavond! Ach ik ga lekker aan de Albert Heijn bubbels, na drie glazen proef je er toch niks meer van!ESSENTIALS