De Viks GT is een Lamborghini op twee wielen

Ons klein kikkerlandje staat om een aantal dingen bekend. Eén van die dingen is dat wij graag fietsen. Al op jonge leeftijd duwt papa je de wijde wereld in zonder zijwieltjes. Daarnaast zijn er Nederlandse fietsmerken in overvloed. Toch heeft de volgende tweewieler grote kans om boven de rest uit te trappen. Wie dacht dat de naam Grand Turismo alleen aan auto’s gegeven wordt heeft het mis. Wie dacht dat een fiets geen unieke uitstraling kan hebben zal het nakijken krijgen. Als bewijs daarvoor laten we je kennis maken met de tweewielige Lamborghini, de Viks GT ‘Green Mean Machine’.

Viks GT

Viks GT

De tweewieler is niet volledig van Nederlandse bodem. De fiets is namelijk ontstaan uit een samenwerking met het Estische Velonia Bicycles. Je hoeft echter geen autofan te zijn om te zien dat de tweewieler gebaseerd is op de Italiaanse sportwagen. De fiets heeft dan ook dezelfde geometrische stijl en is daarnaast ook nog eens net zo hoog als de sportwagen. Het roestvrijstalen prototype staat op de markt bekend als een Viks GT. De fiets is gebouwd en ontworpen door Velowland, uit Meppel, en het serienummer ‘001’ is door Velonia Bicycles in het prachtige Verde Ithaca gespoten. Dat is bijzonder, want dit is de officiële groene Lamborghini kleur. In combinatie met mat zwart, het gebruik van carbon en de herkenbare scherpe hoeken, doet het je denken aan een Huracan of Aventador.

Viks GT 3

Jaloers

De tweewielige Grand Turismo is uitgerust met zogeheten Gates Carbon, waardoor het geluidloos door de straten gaat en daarbij niet onderhevig is aan slijtage bij de transmissie. De wielen zijn gemaakt door de Engelse Walker Brothers, die bekend staan om het maken van professionele tijdrit wielen. De wielen zien er dan ook uit alsof je met gemak een recordtijd neer kan zetten. De lederen handgrepen en zadeldek zijn door het bedrijf Fizik gemaakt. Het zadel zelf is door Wim Hoogeveen uit Meppel gemaakt.

Kortom, de Viks GT ‘Green Mean Machine’ schreeuwt één en al sportiviteit. Dit is voor zij die geen luxe sportwagen kunnen veroorloven, zij die van de buitenlucht willen genieten, zij die met goedkeuring van de natuur in stijl de wereld in willen. Dit is een fiets waar zelfs een Lambo nog jaloers van wordt.

Viks GT 4

Viks GT 5

Viks GT 6

Viks GT 7

Total
0
Share