Dit zijn de meest populaire supercars op Instagram

CREDITS: Unsplash | Dhiva Krishna

Wanneer een man een supercar voorbij ziet vliegen komt hij al bijna klaar. Het is de droom van iedere man om zo’n wagen ooit in zijn eigen garage te parkeren. Van Lamborghini tot McLaren, elk merk dat auto’s produceert met veel pk’s maakt ons warm. Toch is er altijd een baas boven baas. Sommige merken doen het nét iets beter en slimmer dan de concurrentie. Compare The Market heeft onderzoek gedaan naar welke supercars het meest populair zijn op het fenomeen Instagram.

Meest populaire supercars op Insta

Instagram is het ultieme platform voor liefhebbers om pics van supercars te delen. Op Insta zijn veel mensen betrokken en ze gebruiken maar al te graag hashtags. Vandaar dat er is gekeken naar het aantal hashtags per auto om in kaart te brengen welke supercar het meest populair is. En wat blijkt? De Lamborghini Aventador is met 3,3 miljoen tags de Al Capone van onze autowereld.

Lambo on top

Het Italiaanse Lamborghini blijkt het meest populaire merk te zijn, want in de top 5 komt het merk drie keer voor. Zo krijgt bijvoorbeeld de Huracán met 2,5 miljoen tags de bronzen plak. Tussen de twee Italian supercars staat nog een Audi R8 geparkeerd. Het Duitse snelheidsmonster doet het ook niet slecht: 3,1 miljoen tags.

Het bedrijf heeft onderzoek gedaan naar de twee meest populaire hashtags van iedere auto en uiteindelijk de tags bij elkaar opgeteld. Zo ziet de gehele top 10 eruit:

  1. Lamborghini Aventador – 3,3 miljoen tags
  2. Audi R8 – 3,1 miljoen tags
  3. Lamborghini Huracán – 2,5 miljoen tags
  4. Ferrari 458 – 1,6 miljoen tags
  5. Lamborghini Gallardo – 1,6 miljoen tags
  6. McLaren P1 – 1,1 miljoen tags
  7. Ferrari LaFerrari – 1,04 miljoen tags
  8. Honda NSX – 1,03 miljoen tags
  9. Bugatti Veyron – 821 duizend tags
  10. Bugatti Chiron – 663 duizend tags

Hier op de redactie vinden we een aantal dingen opvallen. We vinden het bijvoorbeeld bijzonder dat de Gallardo en NSX in de top 10 staan, terwijl Porsche het niet heeft gehaald. Daarnaast is het interessant om te zien dat de P1 en LaFerrari wel een plekje hebben weten te bemachtigen, maar de 918 Spyder niet. Zo zie je maar: het kan soms raar lopen.

Pics

We kunnen je vertellen waarom deze supercars zo populair zijn, maar foto’s zeggen meer. Check hier alle pics van de top 10 en droom vooral verder. Wie weet gaat een van deze jongens jouw toekomstige auto worden:

 

https://www.instagram.com/p/Bz0IeW5FYCK/