Ducati en Lamborghini onthullen samen brute Diavel-motor

CREDITS: Ducati

Ducati introduceert dé Ducati Diavel Lamborghini motor. Het Italiaanse automerk Lamborghini heeft veel invloed gehad op het design van de nieuwe Ducati-motor. De nieuwe motor heeft meerdere overeenkomsten met de Lamborghini Sian. Denk hierbij aan de kleur van de velgen, kappen, design en de mat-groene kleur. Een motor met een special touch.

Ducati onthult de brute Ducati Diavel Lamborghini motor

De nieuwste Ducati is niet geheel hetzelfde als de Lamborghini Sian. Er zijn meerdere onderdelen helemaal opnieuw ontworpen. Zo heeft de Ducati nieuwe velgen, luchtinlaat, zijkappen, voor- en achterspatbord, zadelcover en uitlaatdemper. Het merendeel van de onderdelen zijn van carbon. Op de strip van de tank is het ó zo mooie Lamborghini logo ook te zien.

Ducati Diavel Lamborghini
Foto: Ducati

Een nieuw snelheidsmonster op de weg

De Ducati Diavel Lamborghini beschikt over een blok met 162 Pk. Hij heeft dus veel horse power. Het vermogen komt vrij bij 9.500 toeren per minuut. Verder beschikt dit racemonster over Brembo-schijven en Brembo M50 blokken. Je kan net als een normaal persoon gewoon schakelen, maar de Ducati heeft ook een quickshifter en blipper geïnstalleerd. Het is natuurlijk niet zomaar een motor, het is dé Ducati Diavel Lamborghini.

Ducati Diavel Lamborghini
Foto: Ducati

Op de motor hoort natuurlijk ook luxe

De motor beschikt over een luxe dashboard dat bestaat uit twee delen. Aan de onderkant heb je een TFT kleuren display met het Ducati Multimedia System. Safety first en daarom zitten de waarschuwingslampjes aan de bovenkant. De Diavel beschikt over meerdere veiligheidsopties zoals: Ducati traction control, wheelie control, launch control en cruise control.

Voor onze luxepoesjes is het ook mogelijk om een speciaal ontworpen jethelm aan te schaffen. We houden natuurlijk van exclusiviteit en daarom kan je enkel zo’n jethelm bestellen als je in het bezit bent van een Ducati Diavel Lamborghini. Hoeveel deze beauty gaat kosten is nog niet bekend, dus we moeten nog even geduldig zijn.

Foto’s: Ducati

LEES OOK
10 legendarische filmmotoren
Motoren en goede actiefilms zijn gemaakt voor elkaar. Een bekend motorgezegde is: ‘Draai nooit aan het gas met je ego!’ Dit is echter nooit het geval bij…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…