Legendarische Lamborghini Countach uit Wolf of Wall Street wordt geveild

CREDITS: RM Sotheby's

De neus van Belfort en zijn auto hadden tijdens The Wolf of Wall Street twee dingen gemeen: ze waren allebei hagelwit. En voor laatstgenoemde zorgde dat voor een korte, maar hele krachtige rol.

Legendarische scène voor een legendarische auto

Misschien doet dit nog geen belletje rinkelen, maar wij leggen het ‘oh-ja’ momentje even voor je uit: Jordan Belfort en zijn partner in crime tikken een flinke hoeveelheid drugs naar achteren, waarna Belfort via zijn advocaat hoort dat hij wordt afgeluisterd door de FBI. Belfort stapt in zijn Lamborghini Countach 25th Anniversary om naar een plek te rijden waar het veilig is om te praten, en zoals de gemiddelde raver wel zag aankomen, kicken de drugs dan opeens volledig in. Belfort laat zich niet kennen en rijdt gewoon naar huis toe. Of, nouja, dat was het idee van Belfort. In realiteit rijdt hij de Countach volledig de vernieling in.

Lamborghini Countach, Legendarische <strong>Lamborghini Countach</strong> uit Wolf of Wall Street wordt geveild
Foto: Screenshot Wolf of Wall Street | Paramount Pictures

De niet kapotte Lamborghini Countach komt te koop

Van de 25th Anniversary Lamborghini Countach zijn er in totaal 650 geproduceerd, waarvan er 23 in Bianco Polo afgewerkt zijn. Bij de makers van The Wolf of Wall Street hadden ze dus complete lak aan de schaarsheid van de wagen, want door Belfort’s drugsgebruik zijn er nu nog maar 22 witte Countach op de aardbol. Gelukkig bleef er ook nog een niet gesloopte versie achter op de set van The Wolf of Wall Street. Deze wordt dit jaar geveild tijdens de RM Sotheby’s Auction in New York.

Bianco Polo Lamborghini Countach naar verwachting voor recordbedrag weg

De Lamborghini Countach heeft nog altijd het legendarische ‘VKY 722’ nummerplaat uit de film. Het stukje historische Italiaanse autotechniek verkeert voor de rest nog in tiptop shape en wordt daarom in december naar verwachting voor een bedrag tussen de 1,5 en de 2 miljoen Amerikaanse dollars verkocht. Een flinke smak met geld, maar dat mag ook wel voor zo’n legendarische auto. Meer weten over de veiling van RM Sotheby’s? Check het hier.

Source: