Bied mee op deze custom Lamborghini 1970 Espada

CREDITS: Danton Arts Kustoms

Back in time wilde Ferruccio Lamborghini een tegenhanger van de Rolls-Royce Corniche creëren. Een excentriek monster op wielen moest het worden. Met een ruim interieur, comfortabele stoelen, een bizar krachtige motor en van de allerhoogste kwaliteit. Vandaar dat de Lamborghini Espada werd ontwikkeld. De Lamborghini 1970 Espada werd uiteindelijk twee jaar eerder geïntroduceerd en tien jaar lang produceert. Met als eindresultaat 1200 stuks.

Het bedrijf Danton Art Kustoms heeft om te vieren dat het model 50 jaar bestaat een volledige custom made Espana gemaakt. Via de veilingsite Mecum Auctions is het mogelijk om erop mee te bieden. Goedkoop zal het in ieder geval niet worden. De geschatte opbrengst is tussen de 200.000 en 250.000 dollar. Tussen de €180.000 en €225.000 dus.

Custom Lamborghini 1970 Espada

Het ontwerp werd door velen gehaat én door liefhebbers juist geprezen. Qua design had de Espada een haat-liefde verhouding met de autowereld. Voor ons is het duidelijk: alleen maar liefde. Lamborghini stelde destijds al dat de auto’s die zij produceerde lang niet voor iedereen waren. Gelukkig maar, want een beetje exclusiviteit is verre van verkeerd.

Zo denkt Danton Art Kustoms uit Frankrijk er ook over. Nu, zo’n 50 jaar later, hebben ze Lamborghini 1970 Espana opnieuw uitgevonden. In samenwerking met CHD Editions en Carrosserie Hervé hebben ze een volledige custom made Espana gemaakt. De partijen besloten een Lamborghini te bouwen die anders zou zijn dan alle andere Lamborghini’s ooit gezien.

Lamborghini 1970 Espada, Bied mee op deze custom Lamborghini 1970 Espada
Foto: Danton Arts Kustoms

50-jarig jubileum

De custom Lamborghini 1970 Espana is gebouwd om het 50-jarige jubileum te vieren van de eerste ‘Rad Rot’ van het Italiaanse merk. De Espana is volledig op maat gemaakt met de originele Espada body en chassis. Het beest wordt aangedreven door een originele 3.9L Lamborghini V-12 motor en vliegt werkelijk waar over het asfalt.

Originele Lamborghini-lijnen met moderne elementen

De body en het interieur zijn uitgebreid aangepast voor een meer opstandig uiterlijk en stukje extra flair. Het concept was dan ook om originele Espada-lijnen te behouden en te combineren met moderne Lamborghini-elementen. De wielen die zijn gebruikt zorgen ervoor dat de Lamborghini veel meer lijkt op een racemonster dan op een supercar.

Deze one-of-a-kind Lamborghini Espada 1970 is mobiele kunst: controversieel, net als het origineel.

Lamborghini 1970 Espada, Bied mee op deze custom Lamborghini 1970 Espada
Foto: Danton Arts Kustoms

 

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…