Barnfind: oude Ferrari’s ontdekt in een weiland

CREDITS: Paul Cox

Mannen, ga even zitten. We hebben namelijk de Ferrari-hemel ontdekt. Waar precies weten we niet en we gaan er ook nooit achter komen. De exacte locatie blijft namelijk geheim om de auto’s te beschermen. Recent is er een ‘massagraf’ ontdekt van maar liefst dertien Ferrari’s. Verschillende modellen Ferrari’s stonden hier te wachten op hun einde.

Ferrari graveyard ontdekt

De Ferrari’s waren ooit eigendom van een advocaat met een passie voor auto’s. Na het verzamelen van Corvettes, een Lotus, Porsches en Lamborghini’s is hij overgestapt op het verzamelen van Ferrari’s. Door ziekte heeft de advocaat zijn passie nooit door kunnen zetten waarna de Ferrari’s in het veld terecht zijn gekomen.

Oude Ferrari, Barnfind: oude Ferrari’s ontdekt in een weiland

Legendarische modellen

Niet alle dertien Ferrari’s zijn van het zelfde model. Verschillende modellen zijn gevonden in het weiland. Dat is wat het juist zo interessant maakt. Er is een Testarossa gevonden, een 308 Quattrovalvole, een 400i, twee 328’s en drie 348’s. Daarnaast zijn er ook een paar Ferrari Mondials gespot.

Van de dertien Ferrari’s die er eigenlijk stonden zijn er twee vermist. Daarnaast hebben er een paar modellen ook geen eigendomspapieren meer. Van acht Ferrari’s zijn de eigendomspapieren er wel, deze kunnen dus gerestaureerd worden door mensen met de juiste tools!

Paul Cox to the rescue

De redende engel is een hele grote meneer in de Ferrari-scene. De familie kwam bij hem uit om hen te helpen met het verkopen van de Ferrari’s. Ze zijn is slechte staat en hebben flink wat liefde nodig zodat de wereld er van kan blijven genieten. Paul Cox heeft er voor gezorgd dat een dealer er voor gaat zorgen dat de auto’s  bij de juiste persoon terecht gaan komen.

Dit ging niet zonder slag of stoot want er ging een flinke procedure aan vooraf. Vooral gesteggel bij het gerechtshof over de eigendomsakte verliep heel stroef. Dit is ook de reden dat de Ferrari’s na hun ontdekking in het veld moesten blijven staan.