Fotoserie: Lamborghini 350 GT na 60 jaar terug in ‘Geneva’

CREDITS: Lamborghini

Auto’s en Genève. Bestaat er een mooiere combinatie? Hendrik Johannes Cruijff en Diego Armando Maradona die samen voetbal kijken op de tribune wellicht?

We betwijfelen het… Want als er een vierwieler in Genève arriveert, dan zit er áltijd een verhaal achter. En we hebben er nu weer eentje voor je: de Lamborghini 350 GT uit ’64 is na 60 jaar weer terug op Zwitserse grond.

Na 60 jaar ‘Back in Geneva’: de Lamborghini 350 GT

Door ‘m na een halve eeuw en tien jaar daar te parkeren, viert Automobili Lamborghini viert het eerste productiemodel van deze beauty. Destijds werd hij onthuld door de grote Ferruccio Lamborghini zelf.

Lamborghini 350 GT
Foto: Lamborghini

In ’64 nog in het kinderzitje

Het mooie is: in die tijd zat het Italiaanse automerk nog in een kinderzitje. Zo mythisch als het nu is, zo ‘klein’ was het toen. Lambo bestond in maart 1964 pas een aantal maanden. In oktober 1963 werd het eerste prototype gepresenteerd, bekend als de 350 GTV, ontworpen door Franco Scaglione en gebouwd in Carrozzeria Sargiotto in Turijn.

Le-gen-darisch

Goed, de productie-auto, de Lamborghini 350 GT, kwam dus in maart. Nu zijn we 60 jaar verder, maar is-ie nog steeds vingerlikkend mooi. Dat bewijzen de Italianen met een heerlijke fotoserie van de versie met chassisnummer 2 in Gèneve. Hij heeft een 3,5L V12-motor, gedesignd door de legendarische Giotto Bizzarrini, en was het startschot voor Lamborghini’s commerciële succes. Maar niet alleen dat: de 350 GT zette gelijk een nieuwe standaard in de sportwagenwereld. Met zijn bodywork van aluminum en high-end interieur, bestaande uit leer en chroom, was het (snelle) schilderij op wielen toonaangevend. De motor in de 350 GT was voor Lamborghini het opstapkrukje voor de 4L V-12 die in de 400 GT kwam te liggen. En tja, iedereen weet hoe dat af is gelopen…

Wel nu, tijd voor de beelden, toch? Deze 350 GT, met zijn metaalgrijze kleur en het rode interieur, heeft al die jaren overleefd. En kijk eens wat een plaatjes dat oplevert:

Source: