Lamborghini lanceert een hele toffe meubelcollectie

Lamborghini gooit het met dit project over een andere boeg. Tijdens de Salone del Mobile dropte het luxe automerk deze week een aantal toffe meubelstukken. Nou rijst misschien meteen de vraag waarom een merk als Lamborghini zich ineens op meubilair gaat focussen. Over het algemeen pakken zulke uitstapjes nooit goed uit. Maar geloof ons, they did a good job!

lamborghini-meubels2
Foto: Lamborghini

De meubelcollectie van Lamborghini

De Salone del Mobile is een grote design beurs in Milaan. Misschien niet de plek waar je Lamborghini verwacht tegen te komen, maar dit jaar waren ze er echt bij. Mét hun eigen meubels. De meubelcollectie van het Italiaanse automerk bestaat uit een bureau, boekenkast, stoel, tafel en een bank. Alle meubelstukken zijn ontworpen door designer Karim Rashid en geproduceerd door de bekende meubelfabrikant Riva 1920.

Verrassend is dat de collectie een stuk zachter en natuurlijker oogt dan de auto’s die we van Lamborghini kennen. Deze racemonsters worden gekenmerkt door harde lijnen, felle kleuren en een ietwat agressieve uitstraling. De meubelstukken daarentegen, zijn een stuk eleganter en gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen als hout en leder. Het geheel oogt warm, minimalistisch en krachtig. Wat dat laatste betreft heeft de collectie wel veel weg van de bekende auto’s. Alle meubelstukken zijn stuk voor stuk unieke, krachtige statement pieces, net als de bekende vierwielers.

Waar je deze toffe collectie kan kopen en welk prijskaartje daar aan hangt is nog niet bekend. Wij gokken dat het ook Lamborghini-achtige prijzen zullen zijn. Maar hé, dan heb je ook wel wat.

lamborghini-meubels

lamborghini-meubels3

lamborghini-meubels1

Total
1
Share