Is dit de beste bar ter wereld?

Hotspots

Een week of twee geleden waren we in Genève. Een stad waar we altijd graag komen. True, het is er niet goedkoop. Maar het is een mooie stad, er zijn veel mooie mensen, er rijden heel veel mooie auto’s en je kan er ontzettend goed eten en drinken. Zo ook bij Bottle Brothers. Nou ja, ‘zo ook’, eerder: ‘vooral’. Want wat we daar voorgeschoteld kregen.. Dat was van absolute topklasse.

Bottle Brothers

Zonder arrogant over proberen te komen, kunnen we vrij hoge standaarden hebben, als het op gastronomie aankomt. Hier en daar worden we wel eens uitgenodigd om te eten en als het dan écht goed is, vind je het ook terug op Manify. Maar een plek waar ze het zó goed voor elkaar hebben, als bij Bottle Brothers, daar kom je niet elke dag.

Bedenk een vrij smal zijstraatje, uit de drukte van de stad, maar wel centraal. Een terras aan de straat, borrelende mensen op de stoep en dan twee verschillende restaurants, vlak naast elkaar.

De één, Bottle Brothers, is een burger- en cocktailbar, die in heel Genève bekend staat om de overheerlijke miniburgers en unieke cocktails (ga sowieso voor een signature cocktail). Een klein tentje met een open keuken. Vergelijk het met een Spaanse Cerveceria. De andere, Grand Bottle, is een hip en industrieel ingericht restaurant. Ruimtelijk, grote bar. This is where the magic happens. Dezelfde cocktailkaart, want: never change a winning team, en een hele bijzondere menukaart; denk aan het lekkerste stukje vlees dat je ooit op hebt. En dan nog beter: 6 maanden gerijpt vlees van de Zwitserse Simmental koe. De borden zien er prachtig uit en alle decoraties hebben functie voor de smaak en/of geur. Ze werken veel met kruiden en eetbare bloemen, die voor bizar goede smaakcombinaties zorgen.

Hip én gastronomisch

Amsterdam zit vol met hippe tentjes en, true, bij de meeste kan je ook heerlijk eten. En omgedraaid zijn er ook veel zeer goede (sterren)restaurants, waar het eten tegen het perfecte aan is, maar waar de sfeer toch niet zo relaxed is als bij een hippe toko. Bij Bottle Brothers zijn deze werelden enorm goed gecombineerd en vandaar ook dat we je aanraden om naar een horecagelegenheid 900 kilometer verderop te gaan.

Menu
Total
0
Share