5 x de creme de la creme van Nederlandse hotelbars

CREDITS: COCO

Soms boek je een hotel met als hoofddoel ‘afstand tot centrum’, soms wil je gewoon slapen waar je kunt en soms…. Tja, soms kom je er niet om te slapen, maar om te drinken. In stijl dan, welteverstaan.

Waar menig hotel een sippe hotelbar voorziet van termen als ‘knus, intiem en sluit om 22:00 uur’, zijn er ook hotelbars die alle andere bars overbodig maken. Wij zetten onze vijf favoriete hotelbars van Nederland op een rijtje voor je.

5 x de beste Nederlandse hotelbars

Fitz’s Bar in Pillows Maurits, Amsterdam

De hotelbar in de nieuwst telg van de Pillows-familie, Pillows Maurits at the Park, brengt je rechtstreeks naar de roaring twenties. Fitz’s Bar heeft velours en donker hout in overvloed, terwijl er originele bar bites en cocktails met een verhaal worden geserveerd. Classy to the max. 

, 5 x de creme de la creme van <strong>Nederlandse hotelbars</strong>
Foto: Fitz’s Bar

Current Rooftop in The Den, Den Bosch

Dan gaan we letterlijk een paar verdiepingen omhoog. Op de negende etage van The Den in Den Bosch vind je een sexy bar met veel goud, paars, velvet en een met leer beklede bar. Het mondaine interieur zorgt ervoor dat je nóg meer in stijl geniet van een geniaal uitzicht op de Brabantse hoofdstad. Tel daar goede cocktails, veel verschillende champagnes en heerlijke bites bij op, en je hebt de ultieme hotelbar.

, 5 x de creme de la creme van <strong>Nederlandse hotelbars</strong>

COCO in Relais & Châteaux, Gouda

Midden in het oude stadscentrum van Gouda vind je een oase aan rust, het Relais & Châteaux Weeshuis. Maar ín deze rust serveren ze ook de beste cocktails en meest exclusieve champagnes. Dat doen ze in de hotelbar COCO. Extra tof detail: COCO is de eerste in Nederland die champagne van het exclusieve champagnehuis De Venoge schenkt. Aanradertje!

, 5 x de creme de la creme van <strong>Nederlandse hotelbars</strong>
Foto: COCO

Ultramarijn in voco, Den Haag

Upscale cocktails, een superhard interieur en topbartenders īn een enorme kluis (met massieve deur en al) van een oud bankgebouw. Als dat geen hotelbar op het allerhoogste niveau is, weten wij het ook niet meer. Alles draait in de hotelbar Ultramarijn in hotel voco, Den Haag draait om lokaal en duurzaam. Kortom: bovenaan je hotelbar-bucketlist, dus.

Pulitzer’s Bar in Pulitzer, Amsterdam

Wanneer weet je dat je in een goede bar zit? Door de awards aan de muur, natuurlijk. Bij Pulitzer’s Bar in Amsterdam zijn awardwinnende bartenders aan het werk en ze vertellen een verhaal over de cocktailgeschiedenis aan de hand van een klassiek menu. De bar, in het hotel dat zit in 17e- en 18e-eeuwse gerenoveerde grachtenpanden, heeft uitzicht op de grachten en de meest comfy stoelen ooit.