Smaken komen tot leven bij Carstens

Misschien is het een door Amsterdammers vaak ontweken gebied, maar midden in de regio rondom Centraal Station ligt een parel van een restaurant. Zelfs de lokale purist zal een keer zijn weg door de toeristen moeten wurmen om een bezoekje te brengen aan het vernieuwde restaurant Carstens.

Het restaurant is gevestigd in het voormalige stadhuis van Amsterdam en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. Het Victoria Hotel, waarmee ze het pand delen, werd geopend in 1890 en diende oorspronkelijk als verblijfplaats voor reizigers die met de trein aankwamen op het nabijgelegen Amsterdam Centraal. Tijdens de renovatie van het pand is er veel zorg besteed aan het behoud van de historische elementen en is er gebruikgemaakt van moderne technieken om het pand te transformeren tot een modern restaurant.

Restaurant Carstens in Amsterdam

Het resultaat is een perfecte mix van oud en nieuw, dat zorgt voor een unieke sfeer. De open keuken zorgt voor een gevoel van betrokkenheid bij de culinaire creaties die worden bereid. Daarnaast heeft Carstens een mooie, grote bar waar je kunt genieten van een drankje voordat je aan tafel gaat. Tel daar vriendelijk en goed geïnformeerd personeel bij op en dan heb je onze aandacht te pakken.

, Smaken komen tot leven bij <strong>Carstens</strong>

Jeroen Bruinsma

Het eten bij Carstens is bijzonder goed en heeft een eigenzinnige twist. Ze hanteren een duurzame koksvisie en gebruiken seizoensgebonden ingrediënten uit de eigen grond en wateren van een aantal innovatieve lokale (kleine) leveranciers. Chef-kok Jeroen Bruinsma heeft een unieke kijk op Nederlandse ingrediënten en laat zich inspireren door zijn reizen over de hele wereld. En dat proef je! De gerechten zijn toegankelijk, maar met oog voor detail bereid en zijn vaak voorzien van bijzondere smaakcombinaties.

Jeroen heeft zijn levendige persoonlijkheid een geheel eigen draai weten te geven aan de kunst van het koken, na opgeleid te zijn door enkele van de beste chefs en restaurants van het land. Hij is gepassioneerd over het werken met lokale leveranciers en duurzaamheid, en houdt van verrassende kookboeken – van zeldzame en vintage exemplaren tot de nieuwste hotspots. Dit vormt de basis van zijn ongedwongen keuken.

Lokaal met een internationale twist

Volgens de chef-kok is de natuur de beste leverancier. Hij gelooft dat het kiezen van de beste producten en het toepassen van de juiste balans van technieken, temperaturen en kruiden het verschil maken. Zijn ethos is dat je het vertrouwen moet hebben om te experimenteren en je instinct moet gebruiken om te geloven dat het ongelooflijk lekker zal smaken.

Een van de hoogtepunten was de wijnkaart. Er zijn wijnen uit verschillende regio’s van over de hele wereld beschikbaar en de selectie past perfect bij de gerechten op het menu. Het is meteen duidelijk dat het personeel, naast vriendelijk, goed geïnformeerd is over de verschillende wijnen en kan aanbevelingen doen op basis van persoonlijke voorkeuren. Opvallend was dat onze favoriete wijn van een Maastrichtse wijnboer (!) kwam.

Wij zeggen: een aandradertje! Voor meer info en reserveringen check je hun website.

, Smaken komen tot leven bij <strong>Carstens</strong>