De beste vegarestaurants in Antwerpen | Vega-Tables #21

CREDITS: Bigstock

Tijden veranderen. Uit eten met een biefstuk van 250 gram op je bord is niet meer vanzelfsprekend. Of de steak moet geprint zijn…  Nee, goede vegarestaurants zijn nu aan zet en de keuze wordt elke week ruimer. Daarom lichten we elke week de beste vegetarische restaurants van een stad uit. Deze week op het menu: MANIFY’s keuzes voor een vegetarisch restaurant in Antwerpen. Bon Appétit!

Vegetarisch restaurant Antwerpen: de beste keuzes op rij

Denk je aan een dagje weg, dan is Antwerpen de place-to-be. Op slechts een steenworp afstand van de Nederlandse grens schuif heus niet alleen aan voor een Vlaams patatje of een joekel van een Belgische wafel. In deze stad strand je neer voor gezelligheid, toffe winkels én natuurlijk de crème de la crème op horecagebied. En dan mogen de beste vegetarische restaurants daarin natuurlijk niet ontbreken. Die Belgen gaan ook lekker met de tijd mee, hoor.

We zetten ze hier alvast voor je op rij, om daarna haarfijn uit te lichten waarom ze tot beste vegetarische restaurants in Antwerpen behoren:

  • Plant B
  • Spritz
  • Humm
  • CIRCUS
  • Hart
  • Kala Fiore

Plant B

Voor je citytrip naar Antwerpen heb je heus geen plan B nodig. Bij deze plantaardige hotspot gaan ze al sinds 2017 aan de haal met bizar goed eten om milieu en mens tevreden te houden. Plant B heeft een natuurlijke en culinaire kaart voor je samengesteld. Zo scoor je als vroege vogel een de-luxe ontbijt met cava, of een natuurlijk all-in gezond ontbijt. Laat staan op een later tijdstip aan te schuiven voor een maaltijdsandwich Los Pollos Veganos en Vegan Zalm, California en Italian Panini met salade of de tapas arrangementen.

Plant B | Blauwmoezelstraat 2 | Antwerpen

Spritz

Grote kans dat je vrouwlief goed gaat op een Aperol Spritz in het zonnetje. Natuurlijk scoor je die ook bij Spritz, maar ga je vooral om te scoren als regelrechte levensgenieter en fijnproever. Door de Italiaanse keuken in een vega-jasje te wikkelen weten ze hier hoe je een succes bouwt. Deze plant based Italian Osteria is een hidden gem in Antwerpen. Klassieke en verborgen regionale hits maken ze hier op de authentieke wijze voor je klaar. Bijvoorbeeld de aanbevolen Calamari Fritti, Tiramisu, cacio e pepe of heuse Suggestioni van de maand.

Spritz | Oude Koornmarkt 11| Antwerpen

Humm

Bij Humm toveren ze Midden-Oosterse gerechten om tot plantaardige, gezonde en overheerlijke gerechten. Zo hoef jij je volgens deze lieftallige Vlaamse alleen bezig te houden met having a good time. Al zal dat vast en zeker wel goed komen met de share dishes of Oosterse streeffoodgerechten. Want de Drop that beet, Slowbergine, Bimi Bimi Sweet Tahini, Persian Dahl of shoarmageddon zijn er alles behalve voor het halve werk.

Humm | Dageraadplaats 33 | Antwerpen

CIRCUS

Dat het een lachwekkend circus wordt in de keuken van CIRCUS hoef je niet bang voor te zijn. Dat komt door de biologische en lokale delicatessen die door de keuken worden geschoven. Een ontbijtje scoren doe je met de Juggling Vegetables of Too Early To Think. Wat later op de dag kun je gaan voor de zuurdesem sandwiches, Pulled Shroom Bun of Thai Fusion Salad.

CIRCUS| KASTEELPLEINSTRAAT 26 | Antwerpen

Hart

Een pitstop voor een brunch, tapas of diner bij Hart is altijd een goed idee. Want bij deze (plant)aardige eigenaren zie je de Spaanse, Chileense en Chinese invloeden in het menu doorschemeren. Dat zie je aan lunchtoppers als de Chinese hotdog, El Vegano Burger of Scrambled Tofu. ’s Avonds scoor je ook met de talloze tapas, een Chili Sin Carne of uiteraard de Paella Veganciana.

Hart | Minderbroedersrui 34 | Antwerpen

Kala Fiore

In Antwerpen weet Kala Fiore al langere tijd furore te maken. Hoe dan? Simpel: door plantaardige sensaties op een creatieve en moderne manier voor te schotelen. Hier gaan Mushroom of Califlower Steaks, Jackfruit Bourguignon of Asian style vol au vent als warme broodjes over de toonbank. Zo bewijzen ze hier maar al te goed dat het niet altijd het standaard vegan-riedeltje hoeft te zijn.

Kala Fiore| Blauwmoezelstraat 2 | Antwerpen

Check ook de beste koffietentjes van Antwerpen en andere culinaire hotspots in Belgische sferen!

Source:
Happy cow, Be Vegan, Bigstock
LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…