De beste vegarestaurants in Nijmegen | Vega-Tables #9

CREDITS: Roman Odinstov | Pexels

Tijden veranderen. Uit eten met een biefstuk van 250 gram op je bord is niet meer vanzelfsprekend. Of de steak moet geprint zijn…  Nee, goede vegarestaurants zijn nu aan zet en de keuze wordt elke week ruimer. Daarom lichten we elke week de beste vegetarische restaurants van een stad uit. Deze week op het menu: MANIFY’s keuzes voor een vegetarisch restaurant in Nijmegen. Bon Appétit!

Vegetarisch restaurant Nijmegen: de beste keuzes op rij

Een culinaire Nijmeegse-vierdaagse houden klinkt als een strak plan. Tussen Maas en Waal lijkt de bodem uiterst goed vruchtbaar te zijn. Want wat blijkt, de groentes en plantaardige delicatessen zijn er in overvloed.

We zetten ze hier alvast voor je op rij, om daarna haarfijn uit te lichten waarom ze tot beste vegetarische restaurants van Leiden behoren:

  • Tati
  • Veggie Galore
  • Bar Cali

Tati

Het is natuurlijk geen geheim dat sfeer ook een hoop doet met je smaakbeleving. Daarom is een bezoek aan Tati geen verkeerde zet. Voor ontbijt, lunch of diner hier jezelf in het zonnetje (laten) zetten, lukt elke keer weer. Zo is de lunchplank een regelrechte steal om voor een schrijntje de hele keuken af te gaan. Laat staan de unieke parels als een kerrie-lupinekroket, mille-feuille ragout, stoofpotje of truffelburger.

Tati | Koolemans Beijnenstraat 80 | Nijmegen

Veggie Galore

Veggies op het menu is lang niet genoeg voor Veggie Galore. De mediterrane, Mexicaanse of Aziatische keuken is al te vaak uitgespeeld. Daarom weet deze vegahotspot de Creoolse keuken in een plantaardig jasje te steken. Zo laat je je smaakpapillen gestreeld worden met de Loaded Chick’n & Waffles, een Caribisch broodje of No Batjaw jackfruit. Aanrader: ga op donderdag, dan scoor je goddelijke roti’s, een spicy coconut curry of een Jamaican No Beef Curry.

Veggie Galore | Burchtstraat 126 | Nijmegen

Bar Cali

Op zoek naar vacay vibes? Bar Cali it is!  Hier vind je namelijk een menukaart vol met plantaardige delicatessen vanuit de hele wereld. De crème de la crème zoals een CFC Bucket van bloemkool-nuggets, loaded fries of kimchi-burger liggen op je te wachten. Maar ook voor sharing is caring kun je hier terecht met de maaltijdplanken of de Cali borrelplank.

Bar Cali | Priemstraat 13 | Nijmegen

Check ook de beste koffietentjes van Nijmegen en andere culinaire hotspots in de Lichtstad!

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…