De beste vegarestaurants in Rotterdam | Vega-Tables #19

CREDITS: Ralph (Ravi) Kayden

Tijden veranderen. Uit eten met een biefstuk van 250 gram op je bord is niet meer vanzelfsprekend. Of de steak moet geprint zijn…  Nee, goede vegarestaurants zijn nu aan zet en de keuze wordt elke week ruimer.

Daarom lichten we elke week de beste vegetarische restaurants van een stad uit. Deze week op het menu: MANIFY’s keuzes voor een vegetarisch restaurant in Rotterdam. Bon Appétit!

Vegetarisch restaurant Rotterdam: de beste keuzes op rij

De multiculturele samenleving en lokale smaken van Rotterdam blijken een uitstekend recept voor fine-dining. De lekkerste en bijzondere smaken komen op een diervriendelijke manier samen in deze beste vegetarische restaurants van de havenstad.

We zetten ze hier alvast de beste voor je op rij, om daarna haarfijn uit te lichten waarom ze tot beste vegetarische restaurants van Rotterdam behoren:

  • Restaurant Rotonde
  • Backyard
  • Kula
  • Obst & Gemüse

Restaurant Rotonde

Beauty is found in the simplicity. Dat bewijzen de gents van Restaurant Rotonde maar al te goed. Deze drie mannen hebben hun food- en wijnbar voorzien van het strakste menu door pure en verse groenten de hoofdrol te geven. Door de groenten lokaal te scoren en in een verfrissend jasje zien te stoppen krijg jij op een unieke en smaakvolle wijze je vitamientjes en mineralen binnen.

Restaurant Rotonde | Goudsesingel 230 | Rotterdam

Backyard

Niet in je eigen achtertuin, maar in Rotterdam centrum kun je op zijn best vegetarisch comfort food scoren. En wel bij Backyard. Borrelen, een bakkie doen of gewoon lekker eten doe je in deze toffe achtertuin. Zo krijg je zomaar een vegetarische en culinaire kapsalon, Griekse wrap of tal van bijzondere bowls op je vega-table. En daar drink je een uniek biertje zoals Je Moeder of een Vet&Lazy bij.

Backyard | Korte Hoogstraat 14  | Rotterdam

Kula

Yoga en pilates zijn niet voor alle mannen weggelegd. Gelukkig kan vrouwlief achter de schermen haar frustraties bij Kula kwijt, terwijl jij het prima kan vertoeven in het restaurant. Een verantwoord brekkie scoren kennen ze hier namelijk maar al te goed. Net als je uitgebreid aan kan schuiven voor een vegetarische lunch. Naast de ruime keuze yoghurt en toasts scoor je ook de lekkerste bowls, salades en een heuse wasabi crunch burger.

Kula | Abraham Tuschinskistraat 54  | Rotterdam

Obst en Gemüse

Bij vegetarisch restaurant Obst en Gemüse zijn de Duitse curryworsten en braadworsten ver te zoeken. Deze knusse tent is als vegetarische restaurant gespecialiseerd in verantwoorde en verse maaltijden. Bemachtig een plekkie op het gezellige terras op de hoek van de straat of plof gewoon lekker binnen neer. Een verantwoorde en voortreffelijke maaltijd scoor je in ieder geval altijd.

Obst en Gemüse |Kerkhoflaan 145 | Rotterdam

Check ook de beste koffietentjes van Rotterdam en andere culinaire hotspots in de havenstad!

LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…